TomTom verbetert zijn fitness- en navigatiesoftware

© PXimport

TomTom verbetert zijn fitness- en navigatiesoftware

Geplaatst: 31 augustus 2017 - 06:44

Aangepast: 16 november 2022 - 09:45

Randolf Bouwma

TomTom kondigt tijdens de IFA geen nieuwe gadgets aan, maar introduceert wel software-updates voor zijn bestaande fitness- en navigatieproducten. Zo gedragen de Spark 3 en Runner 3 zich straks meer als smartwatches.

De Cardio-varianten van de TomTom Runner 2, 3, Spark, Spark 3 en Adventurer krijgen in september een update, waarna ze een zogeheten VO2 max-score kunnen meten. Specifiek wordt daarmee 'de maximale hoeveelheid zuurstof die een persoon kan benutten per minuut voor hun lichaamsgewicht' bijgehouden.

Op basis daarvan wordt een fitnessleeftijd opgesteld. Als die lager is dan je daadwerkelijke leeftijd, weet je dat je gezonder dient te leven. Gepersonaliseerde workouts helpen je vervolgens om ieder dag genoeg fitnesspunten te scoren, zodat je fitnessleeftijd op den duur weer overeenkomt met je gewone leeftijd.

Een nieuwe autopause-functie zorgt ervoor dat de trackers stoppen met meten zodra je even stilstaat, voor een accurater resultaat. De horloges in kwestie kunnen na de update ook binnenkomende meldingen van je smartphone tonen, zoals notificaties van sociale media en inkomende telefoongesprekken.

Samenwerking TripAdvisor

Op navigatiegebied kondigt TomTom nog een samenwerking aan met TripAdvisor. Sinds kort biedt TomTom met Road Trips een dienst aan die je naar bijzondere plekken in de wereld helpt navigeren. Dankzij de nieuw geïntegreerde informatie van TripAdvisor komen daar tal van restaurants en hotels bij.

De routes zijn vervolgens via wifi naar de navigatiesystemen van TomTom te versturen, zolang die daar over beschikken. Recente modellen zijn de TomTom Via 53 en kastjes uit de Go-serie. De TripAdvisor-plekken worden in oktober toegevoegd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000