Sony doet aankondiging holographic storage

Sony heeft in Japan een demo laten zien van een nieuwe opnamemethode: micro-reflector recording. Deze techniek gebruikt de standaard blauwe laserdiode om data te schrijven naar een dunne photopolymeer die gevangen is in een substraat van glas.De bottom line is dat deze holografische techniek gebruik maakt van reeds verkrijgbare, goedkope componenten. Al te veel details zijn niet prijsgegeven door Sony, maar het lijkt erop dat Sony met deze techniek een begin maakt met de opvolger van de blu-ray-schijf.

De concurrentie zit vooral in de hoek van InPhase, die al tijden aankondigt met een holografische opslagmethode op de proppen te komen. De methode is aanvankelijk echter te duur voor consumenten.

Bron: CDFreaks

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000