Microsoft waardeert Skydrive op met nieuwe apps die de cloud-dienst integreert in het besturingsysteem. Naast Windows en MacOS is er ook een app de iPad en iPhone. De betaalde opslagcapaciteit wordt vergroot tot maximaal 100 GB. De gratis 25 GB is teruggeschroefd naar 7 GB.

SkyDrive is de cloud-dienst van Microsoft voor Windows, Windows Phone, Mac OSX, iPhone en iPad en heeft nu een update gekregen. Voor Android is er geen ondersteuning. De uitbreiding van de mogelijkheden van SkyDrive komen heel tactisch net voordat  woensdag de lancering van Google Drive verwacht wordt.

SkyDrive integreert nu in Windows Verkenner en Apple’s Finder, zodat het werken met SkyDrive eenvoudiger wordt. SkyDrive gedraagt zich onder Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 nu als een normale harde schijf.  SkyDrive synchroniseert automatisch met de SkyDrive-app of met de acties die je verricht op SkyDrive.com.

De bestandslimiet per bestand is 2 GB waardoor het minder geschikt is voor opslag van grote videobestanden. De dienst richt zich dan ook op documenten en foto’s. Zijn je video’s kleiner dan 2GB dan kun je ze via je SkyDrive ook streamen naar je pc, zodat je de video kunt bekijken zonder het te hoeven downloaden.

Google Drive
Morgen wordt de introductie van de cloudopslag dienst van Google verwacht, onder de naam Google Drive. Vooruitlopend hierop heeft Google de opslagruimte die nu door Google Docs gebruikt wordt al verhoogt tot 5 GB gratis. Ook Google zal extra opslagruimte bieden tegen betaling.


Trouwe SkyDrive-gebruikers kunnen 25 GB behouden
Als je voor 1 april al meer dan 4 GB hebt geupload dan zit je goed en behoud je de gratis 25 GB. Is dat niet het geval maar heb je voor 22 april een bestand geupload dan dien je nog een kleine actie te ondernemen. Open SkyDrive, klik op de melding over opslagruimte, ga naar opslagplannen en kies voor de ‘free upgrade’.


Kosten extra opslag SkyDrive

7GB gratis
20GB voor $10 per jaar
50GB voor $25 per jaar
100GB voor $50 per jaar

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000