© CIDimport

Runner-up

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 17 oktober 2011 - 11:56

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robin Smit

Ook dit jaar komt de Japanse uitgever Konami weer met een nieuwe editie van Pro Evolution Soccer voor iOS. Met onder andere meer verschillende spelmodi en een verbeterd gedrag van de tegenstander zou deze game een grote sprong voorwaarts moeten maken.

Pro Evolution Soccer 2012 is gratis te downloaden in de Appstore, maar dan krijg je een zeer uitgeklede versie van het spel. Hierdoor kun je al kennis maken met de game voor je tot de eventuele aankoop over gaat. De overige modi zijn later bij te kopen.

Het eerste dat opvalt bij het spelen van de game, is dat het aanbod van teams erg mager is in de game. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om met de Nederlandse Eredivisie teams te spelen. Toch blijft het belangrijkste bij een voetbalgame de gameplay. Deze is voor een mobiel apparaat zeker niet slecht te noemen, maar komt toch niet echt overtuigend over. De game laat je duidelijk merken dat je met een zeer simpele versie van de console te maken hebt. Zo is gedrag van tegenspelers makkelijk te voorspellen en is het grafische detail van de spelers ondermaats.

Kortom

Pro Evolution Soccer 2012 is een game die een paar jaar geleden leuk was, maar niet meer kan voldoen aan de hedendaagse maatstaven van een goede mobiele voetbalgame. Wanneer de onvermijdelijke vergelijking met FIFA wordt gemaakt, zal moeten worden geconcludeerd dat Pro Evolution Soccer dit jaar zeker verloren heeft en dat de makers nog een flinke weg hebben te gaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000