Fresh 'n Rebel Rockbox Fold - Degelijke bluetooth-speaker

© PXimport

Fresh 'n Rebel Rockbox Fold - Degelijke bluetooth-speaker

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 november 2014 - 08:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Justin Doornekamp

Fresh 'n Rebels Rockbox Fold is een bescheiden bluetooth-speaker die opvalt door zijn geïntegreerde cover. De beschikbare kleuren vinden we wat vreemd, maar de Nederlandse fabrikant levert wel een degelijk product af.

De Rockbox Fold verdient wat ons betreft zeker geen schoonheidsprijs. Het gaat al fout bij de ietwat vreemde kleuren waarin het product verkrijgbaar is: indigo, 'wildberry' paars, 'pumpkin' oranje, 'cupcake' roze of 'army' groen. "Past bij elk outfit", aldus Fresh 'n Rebel. "Past bij geen enkel outfit", aldus ondergetekende.

Los daarvan is de uitklapbare cover met lederen patroon wel praktisch, gezien deze de luidspreker beschermt tegen stof, zand en andere ongewenste elementen. De speaker blijft daarnaast beter staan wanneer de cover (naar voren of achter) is opengeklapt.

© PXimport

Met de Rockbox Fold haal je geen brillenkoker in huis, maar een bluethoothspeaker.

Functieknoppen

Fresh 'n Rebel kiest voor een minimalistisch uiterlijk. Er is slechts een beperkt aantal knoppen aanwezig, maar om eerlijk te zijn heb je er weinig nodig. De Rockbox Fold biedt een betere selectie functietoetsen, dan bijvoorbeeld de veel duurdere Charge 2 van JBL of Harman Kardons Esquire Mini. Op de luidspreker van Fresh 'n Rebel kun je namelijk nummers pauzeren en skippen - een welkome toevoeging.

Wel mist er vreemd genoeg een mogelijkheid om het volume te bepalen. Dit moet je nu op een je afspeelapparaat (smartphone, tablet) regelen. Jammer is dat je niet kunt zien of de accu bijna leeg is. Dit komt dus altijd als een verrassing, hetgeen niet fijn is als je lekker op het strand ligt. In theorie kun je veertien uur lang non-stop muziek luisteren of telefoneren, wat best veel is in vergelijking met eerder genoemde bluetoothboxjes.

© PXimport

Door de cover naar voren of achter open te klappen, blijft de luidspreker goed staan.

Door de passieve baswoofer en 40 mm driver, klinkt muziek in het algemeen zeer degelijk. Met name akoestische gitaarpartijen zijn helder te horen en rustige platen komen goed uit de verf. Soms klinken nummers wat schel, vooral in de zangpartijen of bij stevige rocknummers. Hoe verder je de volumeknop opendraait, hoe vaker je dit merkt.

Conclusie

Voor een middensegment bluetoothspeaker kan het er echter allemaal best mee door. Je zal mogelijk niet warm worden van de ietwat vreemde uitvoeringen waarin de luidspreker verkrijgbaar is, maar er komt een degelijk geluid uit de speaker. Over de gehele linie overdondert de Rockbox Fold nergens, maar voor de prijs mag je dat wellicht niet verwachten.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Lange accuduur

Redelijke geluidskwaliteit

Goede selectie functieknoppen

Minpunten

Niet af te lezen wanneer de accu leeg is

Niet moeders mooiste

Conclusie

Rockbox Fold ------------ **Prijs:** € 79,99 **Vermogen:** 2 x 3W **Frequentiebereik:** 40 Hz - 18 kHz **Accuduur:** Ongeveer 14 uur **Gewicht:** 240 gram **Afmetingen:** 3,2 x 15,4 x 6,3 cm...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000