Review: Samsung Portable SSD T7 Touch

© CIDimport

Review: Samsung Portable SSD T7 Touch

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 15 maart 2020 - 15:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:33

Redactie

Vrijwel alle moderne computers en laptops gebruiken een ssd als opslagmedium. De traditionele harde schijf verliest aan populariteit, ook als externe opslaglocatie. Er verschijnen inmiddels ook steeds meer draagbare ssd’s, die compacter, steviger en energiezuiniger zijn.

Samsungs Portable SSD T7 Touch is daarvan een goed voorbeeld. Slechts 58 gram licht, even groot als uw pinpas (wel iets dikker) en tegen een stootje bestand. In tegenstelling tot oudere draagbare ssd’s heeft dit model van Samsung geen losse sata-ssd maar een snellere nvme-ssd. De usb3.2-Gen2-aansluiting via usb-c levert dan ook lees- en schrijfsnelheden van 1000 en 960 Mbit/s, wat heel snel is. Dankzij de meegeleverde usb-c- en usb-a-kabels werkt de ssd met vrijwel al uw apparatuur.

Handig is de vingerafdrukscanner op de bovenkant. Eenmaal ingesteld werkt de ssd alleen na ontgrendeling via uw vinger. De ssd vergrendelen met een wachtwoord behoort ook tot de mogelijkheden. Later dit jaar verschijnt er ook T7-ssd zonder vingerafdrukscanner.

Razendsnelle, draagbare ssd die u kunt versleutelen met uw vingerafdruk.

Adviesprijs: vanaf € 170,-

Informatie: https://www.samsung.com/nl/memory-storage/portable-ssd-t7-touch/MU-PC1T0SWW

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000