Playstation 3 kan mogelijk oververhit raken

Aandelen Sony daalden met bijna drie procent toen analisten met het nieuws kwamen dat een aantal PS3's oververhit raakten tijdens de Tokyo Game Show. Door de onduidelijk over de lanceringdatum van de PS3 en de slechte verkoopresultaten van de PSP lagen de aandelen van Sony al een tijdje onder druk. Na het nieuws dat de PS3 mogelijk ook nog eens oververhit kan raken, besloten veel aandeelhouders eieren voor hun geld te kiezen en hun aandelen te verkopen.


David Gibson zag op de Tokyo Game Show dat de PS3-demonstratiemodellen af en toe vreemd deden en regelmatig moesten worden ge-reset. Hij kon toen niet achterhalen wat het probleem was maar dacht dat het mogelijk door oververhitting kon komen. Nanako Kato, een woordvoerder bij Sony, probeerde een onschuldige uitleg te geven voor het rare gedrag van de consoles en zei dat het kwam doordat de conferentiehal slecht geventileerd was. Volgens Kato is er geen oververhittingsprobleem met de PS3 wanneer de console in een normale huiskamer wordt gebruikt. Aangezien bijna alle demonstratiemodellen van de PS3 in een afgesloten transparante behuizing zitten, moeten in ieder geval winkeliers oppassen dat de console niet oververhit raakt.

Niet alle analisten denken dat de problemen met de demonstratiemodellen veroorzaakt werden door een te hoge temperatuur Het vreemde gedrag kan ook komen door een probleem met de software. Bijna alle software die gebruikt wordt tijdens de Toky Game Show is nog in ontwikkeling en het kan voorkomen dat er nog bugs in zitten die crashes veroorzaken.

Of de PS3 echt oververhittingproblemen heeft zal blijken wanneer de komende maanden miljoenen exemplaren eindelijk in handen komen van fanatieke gamers.


Bron: Businessweek Online

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000