PCM-weekoverzicht: Windows 10-update onderuit en eDellRoot-certificaat duikt op

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

November-update Windows 10 niet helemaal op rolletjes

© PXimport

Microsoft rolt al een tijdje de eerste grote update uit voor Windows 10, maar dat gaat niet helemaal zonder slag of stoot. Zo is de update deze week een tijdje teruggetrokken geweest, zelfs uit de Media Creation Tool. Wat blijkt? De update reset in sommige gevallen de privacy-instellingen. Microsoft heeft de boel inmiddels weer rechtgetrokken. Goed nieuws is er ook: er zijn dit jaar veel meer Microsoft-tablets verkocht, wat onder meer te danken is aan Windows 10.

Dell doet een Lenovootje met eDellRoot-certificaat

© PXimport

Je zou denken dat hardwarefabrikanten voorzichtiger zijn geworden na het Superfish-debakel. Toch loopt Dell deze week tegen de lamp met een soortgelijk agressief root-certificaat: eDellRoot. PCM legt uit wat er nu precies zo gevaarlijk aan is en hoe je er vanaf komt. Microsoft heeft eDellRoot inmiddels ook toegevoegd aan Windows Defender, die het certificaat kan opsporen en verwijderen.

Vijf manieren om een sterk wachtwoord te onthouden

© PXimport

Deze week vond weer de Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag plaats. Op die dag wordt stilgestaan bij het belang van sterke wachtwoorden, maar we hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je ook op alle overige dagen van het jaar je wachtwoord kun veranderen! Ze onthouden, dat is de kunst. Daarom zet PCM vijf tips op een rij voor het onthouden van een sterk wachtwoord

Review: De Moto X Style

© PXimport

De Moto X Style van Motorola is een verdomd fijn toestel, we kunnen niet anders zeggen. Dit toestel imponeert op vrijwel alle fronten: een haarscherp scherm, een indrukwekkende camera en een lekker schoon besturingssysteem zijn daar voorbeelden van. Er zijn ook wel wat nadelen, waaronder een accu die toch iets te snel leeg raakt. Lees het volledige oordeel in de Moto X Style review.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000