PCM-weekoverzicht: Alles over de Raspberry Pi 3

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Alles over de Raspberry Pi 3

© PXimport

Deze week is de Raspberry Pi 3 aangekondigd en PCM vertelt je er alles over. Nieuw zijn onder meer een snellere processor en een wifi-module. We hebben hier de specificaties voor je op een rij gezet. Daarnaast hebben we benchmark-resultaten voor je. En niet te vergeten onze Raspberry Pi 3 review. Wil je er zelf mee aan de slag? Lees dan ook het artikel over de leukste Raspberry Pi-cases.

Hands-on met Ubuntu Touch

© PXimport

Tijdens de Mobile World Congress mochten we aan de slag met Ubuntu Touch voor tablets en daar lees je deze week over op onze site. Daarbij is vooral Convergence interessant, de tegenhander van Windows Continuum. Klinkt veelbelovend, maar werkt het al een beetje? Lees het in onze hands-on.

Waar is Windows 10 Mobile?

© PXimport

Op de beursvloer is ons nog iets anders opgevallen: Windows 10 voor smartphones was er nauwelijks te bekennen. Hoe zit het nu precies met Windows 10 Mobile? Er gaan geruchten de ronde over een custom ROM voor OnePlus en Xiaomi-toestellen. Het besturingssysteem staat er in elk geval een stuk beter voor op de desktop, waar alleen Windows 7 nog populairder is.

Review: Motorola Moto 360 (2nd generation)

© PXimport

PCM legt weer eens een smartwatch op de pijnbank en dit keer is het de tweede generatie Moto 360. We noemen het een 'verfijnde versie van zijn voorganger' die vooral opvalt door zijn goede accuduur en stijlvolle design. Minder enthousiast zijn we over de microfoon, die ons lastig verstaat. Lees ons verdere oordeel in de volledige review.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000