Barnes & Noble introduceert een eigen tablet: de Nook Tablet. Met deze Android-tablet gaat Barnes & Noble de concurrentie aan met de Kindle Fire-tablet van Amazon.

Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble introduceert de Nook Tablet vandaag. De tablet heeft een 7 inch touchscherm een 1 GHz processor van Texas Instruments, 1GB ramgeheugen en 16 GB opslagruimte, uit te breiden met een microSD-kaart. De Nook Tablet draait op Android 2.3. Er is wifi ingebouwd en de accu is goed voor 11 uur. Uiteraard wordt de Nook Tablet via internet verbonden met de Barnes & Noble online store. De Nook is geschikt voor HD-videoweergave en biedt de mogelijkheid voor het afspelen van video, muziek en tv-series van Amerikaanse online-diensten als Netflix en Hulu

De Tablet die voor $249 zal worden aangeboden is 50 dollar duurder dan de Kindle Fire van Amazon. Toch wordt verwacht dat de Nook de grootste concurrent van de Kindle Fire zal worden. Tegelijk met de introductie van de Nook tablet gaat de Nook Color e-reader in prijs omlaag naar $199. Er zijn geen plannen de Nook ook bij ons uit te brengen. 

 

 

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000