Nieuwe ransomware-decryptors beschikbaar op No More Ransom

Bitdefender, Emsisoft, Check Point, ESET en andere partijen hebben zich achter de anti-ransomwaresite No Nore Ransom geschaard. Daardoor zijn er nu nieuwe decrytors te vinden.

No More Ransom werd in eerste instantie opgericht door Europol, de Nederlandse politie, Kaspersky en Intel. Eerder dit jaar bood de site ontsleutelsoftware voor acht verschillende soorten ransomware, waaronder Teslacrypt, Coinvalt en Wildfire.

Dankzij de samenwerking met nieuwe partners is het aantal tools toegenomen tot 20 stuks. Zo voegde Check Point een decryptor toe voor de Jigsaw-gijzelsoftware, en stelt Trend Micro een decryptor beschikbaar die 'meer dan 20 soorten ransomware kan ontsleutelen'.

Partners

No More Ransom verwelkomt zodoende de hulp van 30 nieuwe security-bedrijven, naast nieuwe samenwerkingsverbanden met autoriteiten uit Oostenrijk, Denemarken en andere landen. Er zijn nu 22 landen bij het project betrokken.

De site zelf is nu ook in het Nederland te gebruiken. Handig is dat daarbij wordt uitgelegd hoe je in Nederland precies aangifte kunt doen, en welke vragen je van de politie kunt verwachten. Ook tips voor het voorkomen van ransomware-infecties zijn er te vinden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000