Na Valve ook Blizzard kritisch over Windows 8

© PXimport

Na Valve ook Blizzard kritisch over Windows 8

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 juli 2012 - 12:11

Aangepast: 16 november 2022 - 10:13

Elmar Rekers

Blizzard-topman Rob Pardo heeft via Twitter laten weten dat Windows 8 in zijn ogen 'niet geweldig' is. De studio achter onder meer World of Warcaft sluit zich hiermee aan bij game-maker Valve, die onlangs hard uithaalde naar het nieuwe OS van Microsoft.

In de tweet citeert Pardo een eerdere uitspraak van Valve-oprichter Gabe Newell. "Ik denk dat Windows 8 catastrofaal is voor iedereen die zich met pc-games bezighoudt", zei Newell vorige week. Pardo voegt daar aan toe: "Het OS is ook voor Blizzard niet geweldig."

Pardo laat het echter na om te verduidelijken wat er volgens hem niet goed is aan Windows 8. Zijn collega Gabe Newell was vorige week iets duidelijker. Windows 8 heeft volgens hem een 'veel te gesloten karakter', waarbij hij doelde op de afdracht die ontwikkelaars moeten betalen wanneer games via de Windows Store worden verkocht.

Alternatief voor Windows 8

"We zullen enkele grote spelers verliezen", zei Newell. "Ik verwacht namelijk dat de marges voor veel mensen vernietigd worden. En als dat echt het geval is, dan zou het goed zijn om een alternatief voor handen te hebben." Met dit laatste gaf Newell aan dat Linux als gaming-platform beter is dan Windows 8.

Windows 8 zal eind oktober verschijnen. Microsoft heeft het nieuwe besturingssysteem onder meer voorzien van een diepe integratie van Xbox Live.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000