Volgens de Deutsche Bank heeft Motorola ongeveer 100.000 exemplaren van zijn Honeycomb-tablet, de Motorola Xoom, verkocht. De tablet is nu twee maanden op de markt in Amerika. Om de verkoopcijfers te achterhalen heeft Deutsche Bank gekeken naar het aantal mensen dat een Honeycomb-apparaat gebruiken, aangezien de Xoom officieel de enige tablet met dit Android OS is.

 

Deutsche Bank schatte aanvankelijk dat Motorola zo'n 50.000 Xooms per maand zou verkopen en lijkt er nu niet ver naast te zitten. Motorola zelf wil overigens geen verkoopcijfers vrijgeven. Volgens onderzoeksbureau Pacific Crest vallen deze verkoopresultaten tegen; Motorola en Google hadden hogere aantallen verwacht. Het lijkt erop dat Android 3.0 moeite heeft aan te haken bij het succes van de iPad en iPad 2. Volgens Pacific Crest liggen de oorzaken bij de hoge prijs ($ 800 zonder abonnement, $ 600 met abonnement) en het geringe aantal Honeycomb-applicaties; ten tijde van de lancering waren er slechts 16 geoptimaliseerde applicaties in de Android Market te vinden. Andere analisten zijn minder negatief. Ze wijzen erop dat 100.000 stuks absoluut geen slecht aantal is, gezien de omstandigheden. De grote vraag is nu wat andere Android-fabrikanten dit voorjaar gaan doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000