Microsoft's Zune doet het goed in de peilingen

In een onderzoek van ABI Research blijkt dat de helft van de mensen die een mp3-speler willen gaan kopen, overwegen om voor Microsoft's Zune te gaan. Hoewel dit maar een voorspellig is, betekent het wel dat iPod-bezitters minder merktrouw zijn dan tot nu toe werd aangenomen.Het onderzoek is gehouden onder 1725 tieners en volwassenen. Deze mensen kregen afbeeldingen en beschrijvingen van een serie mp3-spelers te zien en vervolgens werd er gevraagd hoeveel mensen de Zune boven de andere spelers zouden verkiezen.

Van de respondenten die van plan waren in 2007 een mp3-speler te kopen, koos 59 procent van de niet-iPod-bezitters voor de Zune boven een iPod (of andere concurrent). Vreemd genoeg was het verschil tussen deze groep en de groep die al wél een iPod bezat miniem: hier gaf 58% aan de Zune te verkiezen boven de andere spelers. Slechts 15% gaf aan zonder meer voor een nieuwe iPod te kiezen.

De conclusie van het onderzoeksbureau is dat iPod-gebruikers niet loyaal zijn naar het merk toe, in tegenstelling tot Mac-gebruikers. Om voorsprong te behouden zal Apple in ieder geval een nieuw model moeten introduceren dat er weer érg gaaf uitziet.

Bron: Digital Trends

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000