Microsoft onthult Slack-concurrent Teams

Microsoft heeft vandaag zoals verwacht zijn Slack-concurrent Microsoft Teams onthuld. Teams is net als Slack een samenwerkingstool voor teams die werken aan hetzelfde project binnen een organisatie. Microsoft Teams is een onderdeel van Office 365 en uiteraard zijn alle andere onderdelen van Office geïntegreerd in Teams.

Microsoft Teams is zoals de naam al impliceert opgebouwd rondom teams die werken aan hetzelfde project binnen een organisatie. Een gebruiker kan daarbij lid zijn van diverse teams omdat werknemers doorgaans ook binnen dezelfde organisatie aan verschillende projecten werken. Teams is niet alleen bedoeld voor overleg, maar moet volgens Microsoft ook de gemeenschappelijke kennis van een Team archiveren. Het hart van Teams zijn conversaties in verschillende chatrooms tussen de diverse teamleden over het project. Hierin kunnen teamleden overleggen over het project. Naast overleggen via chat is het ook mogelijk om te overleggen via video. Je kunt ook privéconversaties houden met teamleden en snel een overzicht zien van alle activiteit van alle teamleden.

Rijke conversaties

Net als in Slack is het in een conversatie ook mogelijk om afbeeldingen en gifjes van Giphy te posten. Verder kun je in de conversatie een poll posten zodat je eenvoudig kunt stemmen over beslissingen. Teams heeft ook bots waar gebruikers vragen aan kunnen stellen. Zo kun je vragen hoe Teams werkt of je kunt vragen stellen over teamleden. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen wie er een specialist is op een bepaald gebied binnen een project. Zo kun je ook binnen grote teams snel de juiste persoon vinden.

Beschikbaarheid

Microsoft Teams wordt een onderdeel van bepaalde Office 365-abonnementen en is vanaf vandaag beschikbaar in een previewversie. De echte versie verschijnt begin 2017. Microsoft Teams wordt een onderdeel van Microsoft Office 365 voor gebruikers van de zakelijk varianten Enterprise, Business Essentials en Business Premium.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000