Microsoft en Apple ruziën over schuld besmette iPods

Microsoft en Apple zijn belandt in een kinderachtig potje 'hij deed het'. Gisteren liet Apple weten dat het probleem met de besmette iPods mede de schuld was van Microsoft omdat het bedrijf te weinig doet aan de bestrijding van virussen en andere malware.Microsoft kaatste de beschuldigende bal terug door te zeggen dat het Trojaanse virus, waardoor een groot aantal van de vijfde-generatie Video iPods werd besmet, afkomstig is van Apple’s eigen iVideo-machine.


In zijn blog schrijft Jonathan Poon, de belangrijkste anti-virusexpert bij Microsoft, dat Apple niet laf de beschuldigende vinger naar Microsoft had moeten wijzen maar dat Apple gelijk had moeten toegeven dat zijn kwaliteitscontrole te wensen overlaat.

Het is Apple’s eigen beslissing om op de machine waarop de originele software voor de Video iPod stond geen viruschecker of actuele anti-virussoftware te installeren. Volgens Poon toont Apple’s actie om Microsoft de schuld te geven duidelijk aan dat het bedrijf geen verstand heeft van hoe malware nou eigenlijk werkt.

Poon zegt dat Apple een voorbeeld had moeten nemen aan de Japanse vestiging van McDonalds. McDonalds Japan gaf tienduizend mp3-spelers weg bij een prijsvraag waar op alle spelers een virus bleek te staan. McDonalds gaf niemand de schuld behalve zichzelf en ruilde de geïnfecteerde mp3-spelers snel om in schone spelers.

Poon zegt dat indien Apple-baas Steve Jobs een cursus wil krijgen in kwaliteitsbewaking hij hem altijd mag bellen. In de tussentijd moet Jobs niet lafhartig andere bedrijven de schuld geven van zijn eigen fouten.


Bron: weblog Jonathan Poon

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000