MacBook Air meer verkocht dan alle Ultrabooks

© PXimport

MacBook Air meer verkocht dan alle Ultrabooks

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 19 juni 2013 - 06:07

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Jasper Bakker

De dunne MacBook Air van Apple is dit jaar in de VS beter verkocht dan alle Ultrabooks met Windows, van diverse fabrikanten, bij elkaar opgeteld. Het nieuwste Air-model met de nóg zuinigere Haswell-processor van Intel is net uit.

Apple heeft met de MacBook Air het voortouw genomen voor dunne en toch krachtige laptops. De in 2008 geïntroduceerde Mac-notebook heeft onder aanvoering van processorproducent Intel navolging gekregen in de vorm van de Ultrabook. Dat type Windows-laptop, met strikte vereisten opgelegd door Intel, mist echter de populariteit van Apple's voorbeeld.

Pc-concurrentie blijft achter

In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er in de Verenigde Staten meer exemplaren van de MacBook Air verkocht dan van alle verschillende Ultrabook-modellen bij elkaar opgeteld. Het legertje aan pc-producenten weet de aloude Mac-concurrent dus niet bij te benen. Ondertussen neemt de nóg zuinigere tablet, met Apple's iPad voorop, het over van de pc wat verkoop betreft.

De verkoopoverwinning van de Air op de Ultrabooks-concurrentie betreft de winkelverkoop, gemeten door marktmeter NPD en vermeldt door techcolumnist Walt Mossberg van de Wall Street Journal. Hij test deze week twee laptops met de nieuwste generatie Intel-processors. Die zogeheten Haswell-chips zijn nóg energiezuiniger en moeten een hele werkdag computergebruik kunnen halen.

Intels batterijclaims bevestigd

Naast het net uitgekomen nieuwste Air-model neemt hij de Vaio Pro 13 van Sony onder handen. Die Windows-laptop is nog lichter dan de Air en heeft een touch-scherm voor de Modern UI van Windows 8. Mossberg weet Intels claims voor batterijduur "grotendeels te bevestigen" en dan met name voor de 13 inch MacBook Air.

Die nieuwe Apple-laptop haalt een gebruiksduur van 10 uur en 14 minuten op een enkele acculading. De Air 2013 heeft een 65 procent langere batterijduur dan in Mossbergs vorige test van de dunne Apple-laptop. Dit is te danken aan een combinatie van Haswell met ook een iets krachtigere accu.

BRON: WEBWERELD.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000