Keert Bill Gates terug naar Microsoft?

De financiële cijfers van Microsoft zijn niet erg goed. Er gaat nu een gerucht dat Bill Gates terug zou komen om orde op zaken te stellen.

Microsofts kwartaalresultaten stelden teleur. Het besturingssysteem Windows 8 verkoopt niet zoals het hoort en ook de tablet Surface is niet bepaald een blockbuster. De aandelen van Microsoft verloren op de dag van de resultaten zo’n 11 procent in waarde.

Volgens de International Business Times zou er wel eens een onverwacht antwoord kunnen komen op de crisis die Microsoft doormaakt. Voormalig topman Bill Gates zou wel eens kunnen terugkomen.

Eigenlijk is het bijna ondenkbaar dat Gates terugkomt. Hij heeft zich teruggetrokken en besteedt nu zijn tijd aan zijn liefdadigheidsacties.

De huidige topman, Steve Ballmer heeft al wel in het publiek gesproken over een opvolger. In een interview met de Amerikaanse krant The Seattle Times is de opvolging al gepland, maar verdere details wou hij niet kwijt.

‘Onze Raad van Bestuur heeft altijd een opvolgingsplan klaar. De details zijn confidentieel. Maar ik kan wel verzekeren dat er veel tijd en energie gestoken wordt in zowel opvolging op lange termijn als aan het scenario dat de huidige CEO onder een bus loopt”, zegt Ballmer.

Als opvolger voor Ballmer wordt niet Bill Gates genoemd, maar Julie Larson-Green, de voormalige Windowsbaas die nu aan het hoofd van de hardware-afdeling staat in de nieuwe structuur van Microsoft.

Bill Gates is al sinds 2000 geen topman meer van Microsoft, maar gaf zijn laatste actieve rol op in juni 2008 toen hij aftrad als voorzitter.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000