IFA 2015: Draaiende bezel is paradepaardje van Samsung Gear S2

De onderscheidende functie van de nieuwe Samsung Gear S2 is zijn draaiende bezel, zo toont Samsung tijdens de IFA-beurs te Berlijn. Daarmee kun je de smartwatch besturen zonder dat je vinger constant in de weg zit.

Door de rand die om het uurwerk zit te draaien, scroll je horizontaal door menu's of apps en verticaal door inkomende notificaties als e-mails. Het ronde 1,2 inch oled scherm met een 360 x 360 resolutie is een touchscreen. Daarnaast zitten er een fysieke Home en een Back-knop op de rand van het horloge.

Samsung Pay en 3G

De smartwatch is roestvrijstaal met verwisselbare bandjes, waaronder een lederen variant. Er is ondersteuning voor nfc, wat handig is voor contactloze betaling met Samsung Pay. Bluetooth en wifi zijn aanwezig en met sommige modellen kan 3G ontvangen worden dankzij een ingebouwde e-simkaart. Onduidelijk is of deze variant naar Nederland komt.

De Gear S2 is tevens waterdicht en stofbestendig. Er zitten de standaard fitness features op die je van smartwatches van verwachten. Daarbij krijg je een notificatie als je te lang stil zit en het tijd is voor beweging, vergelijkbaar met de Apple Watch. Samsung wil het horloge op den duur ook integreren in het slimme huishouden, waar het onderdeel wordt van het internet of things.

Ben je vergeten de smartwatch op te laden, dan is er een 'power saving mode'. De slimme functies blijven gewoon nog een tijdje werken, terwijl het scherm overschakelt op een zwart-wit (greyscale) modus.

Tizen, maar compatible met Android

De wearable draait op Tizen, het mobiele besturingssysteem van Samsung zelf. Toch is het horloge niet alleen maar te koppelen aan smartphones van Samsung. Er is ondersteuning voor élke Android 4.4-telefoon of hoger, zolang deze 1,5 GB RAM of hoger bezit.

De Samsung Gear S2 is vanaf oktober verkrijgbaar, vanaf 349 euro. De versie met een leren bandje kost 399 euro.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000