Hoe houd je Outlook.com overzichtelijk?

© PXimport

Hoe houd je Outlook.com overzichtelijk?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 april 2014 - 04:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:38

Martin Gijzemijter

De betrekkelijk nieuwe maildienst van Microsoft, Outlook.com, is een stuk overzichtelijker dan Hotmail was. Wat uiterlijk betreft dan, want als het om de inhoud gaat wordt het net zo snel een zooitje. Dat kun je accepteren, maar je kunt er ook iets aan doen. Wij laten je zien hoe.

Filters gebruiken

Eén van de makkelijkste en meest logische manieren om rommel op te ruimen is door gebruik te maken van de filters die Outlook.com zelf biedt. Die filters zou je verwachten in de linker navigatiebalk, maar ze staan ergens anders verstopt. Wanneer je bent ingelogd, zie je boven je mailberichten de optie Weergave staan. Klik je hierop, dan kun je je mail filteren op Ongelezen mail, mail van bepaalde contactpersonen, nieuwsbrieven en updates van sociale netwerken, enzovoort. Door die in één klap te verwijderen, heb je ineens veel meer overzicht.

© PXimport

Gebruik de filters van Outlook om rommel snel uit je mailbox te verwijderen.

Opruimen

Geloof het of niet, maar Outlook.com heeft zelfs een speciale optie voor het opruimen van je mail, namelijk: Opruimen. Ook deze optie is niet direct zichtbaar en vind je pas als je een mailtje opent. Zodra je een mail open hebt, zie je bovenin de optie Opruimen. Klik je hierop dan kun je bijvoorbeeld alles van dezelfde afzender weggooien of verplaatsen. Je kunt zo'n opruiming ook inplannen, zodat het eens in de zoveel tijd automatisch gebeurt. Dan heb je er geen omkijken naar.

© PXimport

Opruimen is een optie waarmee je heel snel van ongewenste mail afkomt.

Snelle acties

Een functie die écht onbekend is in Outlook.com, en waar je heel veel tijd mee kunt besparen, zijn de Snelle acties. Althans, de acties zelf zijn wel bekend, je vindt ze namelijk wanneer je met de muis over een mailtje beweegt en dan bijvoorbeeld kiest voor archiveren of verwijderen.

Wat echter niet zo bekend is, is dat je zelf ook dit soort acties kunt aanmaken, waardoor je sneller de handeling kunt uitvoeren die je zoekt. Om een nieuwe snelle actie aan te maken klik je op het tandwiel rechtsboven en vervolgens op Meer e-mailinstellingen / Snelle acties. Om een actie toe te voegen klik je op Acties toevoegen waarna je de gewenste optie kiest. Ook kun je bestaande opties verwijderen, zodat je precies de Snelle acties krijgt die je wilt.

© PXimport

Met snelle acties kun je jezelf een hoop tijd besparen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000