Vraag van een lezer: Sinds enige tijd gebruik ik Windows 7 en Windows Live Mail. Als ik een mail krijg met een pdf als bijlage, kan ik deze pdf niet openen. Windows komt met de melding dat er geen programma is gekoppeld aan de bijlage. Als ik de bijlage opsla, kan ik deze wel gewoon openen. En als ik kijk bij ‘koppelingen instellen’ in het Configuratiescherm, zie ik dat de extensie pdf is gekoppeld aan Adobe Reader 9.4. Ik heb reeds op Internet gezocht naar een oplossing, maar kan geen antwoord vinden op mijn probleem.

Ons antwoord: In veel situaties is dit probleem gelukkig relatief eenvoudig te verhelpen. Sluit Windows Live Mail. Zorg ervoor dat u de koppeling tussen het programma en het bestand verwijdert (via het Configuratiescherm). Vervolgens voert u de installatie van Adobe Reader nogmaals uit. In het installatieprogramma kiest u voor de optie om de installatie te herstellen. De koppeling wordt nu opnieuw aangemaakt en ook aangemeld bij Windows Live Mail.

© PXimport

De installatie herstellen en bestandsassociaties opnieuw aanmaken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000