Helpdesk: Foutmelding tijdens aanmelden

© PXimport

Helpdesk: Foutmelding tijdens aanmelden

Geplaatst: 9 juli 2010 - 04:49

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Vraag van een lezer: Ik krijg een melding bij het opstarten van Vista: ‘Gebruikersnaam of wachtwoord fout’. Ik druk dan de OK-knop in en kan vervolgens inloggen met mijn admin-wachtwoord. Hoe kom ik van die melding af?

Ons antwoord: Het lijkt erop dat uw computer automatisch probeert in te loggen met foutieve logingegevens. Dit komt voor als u ooit hebt ingesteld dat uw systeem zichzelf met een bepaalde gebruikersnaam en wachtwoord moet inschakelen. Als de gebruikersnaam en/of wachtwoord wordt aangepast en Windows automatisch probeert te starten met de verkeerde gegevens, ontstaat deze foutmelding. Dit is eenvoudig op te lossen. Klik op start en geef bij Zoekopdracht starten (in Windows 7 Programma’s en bestanden zoeken) de opdracht control userpasswords2 gevolgd door Enter. Als dit geen resultaat geeft, gebruik dan de opdracht netplwiz gevolgd door Enter. De geavanceerde instellingen van de gebruiker worden nu geopend. Verwijder het vinkje bij Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken. Bevestig met Toepassen. U wordt twee keer gevraagd om uw wachtwoord. Als het vinkje al verwijderd is, zet het vinkje dan opnieuw en bevestig met Toepassen. Vervolgens kunt u het vinkje opnieuw verwijderen en de automatische inlogprocedure herstellen.

© PXimport

Geef aan dat u geen wachtwoord wilt gebruiken om uw computer te kunnen gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000