Groepstest Netflix-alternatieven: Pathé Thuis

Pathé is in Europa en de Verenigde Staten een bekende bioscoopketen. Alleen in Nederland heeft de keten al ruim twintig vestigingen. Sinds 2011 probeert Pathé ook thuisblijvers te bedienen met leuke films.

Het bedrijf heeft onder de naam Pathé Thuis namelijk een uitgebreide streamingdienst opgezet. Een groot pluspunt is dat klanten op diverse apparaten naar films kunnen kijken. Bezitters van een geschikte tablet, smartphone, smart-tv (Sony, Samsung, Philips en LG) en game console (Xbox 360) kunnen een app op hun apparaat downloaden.

Daarnaast is deze filmdienst via de website www.pathe-thuis.nl bereikbaar. De makers zijn erin geslaagd om de gebruikersinterface erg overzichtelijk te houden. Na aanmelding snuffel je door de populairste genres of werp je een blik op de top 20 van dit moment.

Verder is er een uitgebreide zoekfunctie voorhanden waarbij je eventueel een beroep doet op filters om leuke titels te vinden. Op deze manier zoek je bijvoorbeeld alleen naar hd-films die in een bepaald jaar zijn uitgebracht. Fijn is dat Pathé Thuis vergeleken met Netflix veel meer recente titels aanbiedt. Het tarief ligt verhoudingsgewijs wel iets hoger. Je betaalt namelijk € 5,99 als je kiest voor de beste beeldkwaliteit, die overigens maximaal 720p is. De film wordt direct naar je pc, tv of mobiele apparaat gestreamd. Er is alleen een stereo-geluidsspoor beschikbaar, dus surround of 5.1-geluid is er niet bij. Pathé Thuis heeft voor filmliefhebbers een erg breed aanbod. Veel titels die onlangs op dvd en blu-ray zijn uitgebracht, kun je via deze dienst streamen. Houd er wel rekening mee dat er in de catalogus geen enkele serie is te vinden, de dienst is vooral gericht op films en de catalogus gaat niet verder terug dan 2008. Zodra je besluit om een film te huren, reken je het verschuldigde bedrag af via iDeal, PayPal of een creditcard.

Volgende pagina: Netflix-alternatief, ITunes

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000