Met de komst van de Nexus One heeft Google het al aangekondigd. Nu is het zover, Google Earth is beschikbaar op Android 2.1.

De 3D satellietafbeeldingen, inclusief de kaartinformatie, zijn net als dat we dat kennen van de iPhone- en desktop-versies van Earth nu ook op Android mogelijk.

In de praktijk komt het er op neer dat tot nu toe alleen de Nexus One krachtig genoeg is voor het op een soepele manier vertonen van de beelden van deze toch wel zware applicatie op een fraai 800 x 480 scherm. De toepassing integreert ook de Nexus One spraakherkenningfunctionaliteit, zodat het uitspreken van identificerende locatienamen genoeg is om de betreffende omgeving in beeld te krijgen. Dit maakt het navigeren wel heel gemakkelijk. Net als bij andere Google Earth implementaties is het mogelijk te browsen door foto's, plaats en bedrijfsinformatie.

Google Earth voor Android is beschikbaar in de Android Market voor Android 2.1 toestellen. Wie een Motorola Milestone heeft die opgewaardeerd is naar Android Versie 2.1, kan ook over de wereld vliegen met een vingerbeweging.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000