Gedupeerde Minecraft-spelers krijgen geld terug

© PXimport

Gedupeerde Minecraft-spelers krijgen geld terug

Geplaatst: 22 mei 2012 - 10:17

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Microsoft heeft besloten om Xbox 360-spelers, die geen gebruik kunnen maken van de splitscreen-modus in Minecraft, hun geld terug te geven. Dit nadat duidelijk werd dat er een HD-tv nodig is om deze multiplayer-modus te kunnen spelen.

De splitscreen-modus is een van de nieuwe functies die ontwikkelaar 4J Studios met de Xbox 360-versie van Minecraft heeft geïntroduceerd. Kort na de lancering van de game werd echter duidelijk dat niet alle spelers hiermee aan de slag konden. Voor de meerspeler-optie is namelijk een HD-tv nodig, en spelers werden hier pas in de game zelf op geattendeerd.

Vergoeding

Na veel klachten van gamers met een SD-tv heeft Microsoft besloten om gedupeerde spelers hun geld terug te geven. Het gaat hier overigens alleen om de mensen die het spel hebben gedownload voordat Microsoft het mankement in de productomschrijving had opgenomen.

Door contact op te nemen met de klantenservice van Microsoft kunnen ontevreden Minecraft-spelers aanspraak maken op een volledige vergoeding. De uitgever zal de 1600 Microsoft Points terugbetalen en de speler lijkt het spel daarna te mogen houden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000