Tuurlijk, de iPad heeft al een prima agenda-applicatie. Maar als die je om wat voor reden dan ook niet bevalt, zijn er genoeg alternatieven. Eén van die alternatieven is Cloud Calendar. Bij de eerste keer opstarten kan je de applicatie syncen met je Google Calendar. Dit hoeft echter niet, je kunt Cloud Calendar ook als op zichzelf staande agenda gebruiken.

Als je er voor kiest met Google te syncen, download de applicatie direct alle afspraken uit je agenda, wat doorgaans een minuut of twee duurt. Je kunt Cloud Calendar zowel in portret- als landscapemodus gebruiken, en het switchen tussen de twee gaat soepel. Je agenda kun je zowel per dag, week en maand bekijken. Meerdere agenda’s, bijvoorbeeld werk en privé? Met de knop in de linkerbovenhoek kun je snel wisselen tussen beiden.

Afspraken kun je bewerken door simpelweg op ze te tikken. Nieuwe afspraken voeg je toe door op de dag en het tijdstip waarop ze plaats moeten vinden te tikken, of door op ‘+’-knop rechtsonder te tikken. Cloud Calendar beschikt ook over een zoekfunctie en een handleiding. De knop waar je echter het meest gebruik van zal maken, is de Sync-knop (naast de Finder) – je veranderingen worden namelijk niet direct gesynced. Dit gebeurt alleen de als je applicatie opstart of als je dus op de Sync-knop drukt. In de instellingen (buiten de applicatie) kan je veranderen hoe vaak je wil dat de applicatie bij het opstarten synchroniseert: altijd, het laatste uur, elke 8 uur, elke dag of elke week. Voor de beste resultaten is het verstandig ‘Altijd’ aan te houden.

Het zou handig zijn als veranderingen automatisch gesynchroniseerd worden, zodat je je niet elke keer hoeft af te vragen of je wel gesynced hebt. Ook is het omslachtig dat als je de details van je afspraak wil sluiten, je per se op ‘Cancel’ moet drukken. Makkelijk zou het zijn om de details af te kunnen sluiten door simpelweg buiten het venster te tikken. Los van deze kleine puntjes werkt Cloud Calendar erg goed. Met een paar veranderingen kan het zeker een geweldig alternatief voor de standaard agenda applicatie zijn.

iPad, €2,39

Meer apps voor Apple producten vind je op: iPhone&More.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000