CES 2018: Google Assistant komt naar meer apparaten

© CIDimport

CES 2018: Google Assistant komt naar meer apparaten

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 9 januari 2018 - 08:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Mark Gamble

Google heeft op CES bekendgemaakt dat de spraakassistent Google Assistant vanaf deze week beschikbaar komt op meer apparaten dan alleen smartphones.

Zo gaat LG de dienst integreren in de komende nieuwe lijn van LG-tv's en komen ook wat minder bekende merken als Element, Funai en Haier met nieuwe Android-tv's waarin de Google Assistant is geïntegreerd.

Meer apparaten

Ook andere producten die op CES worden aangekondigd en dit jaar verschijnen, zullen worden voorzien van Google Assistant. Het gaat onder meer om koptelefoons van Jaybird, JBL, LG en Sony. Zodra je een koptelefoon met je telefoon paired, wordt Google Assistant actief en kun je - door een oorschelp aan te raken - een spraakopdracht geven. Google rolt de Assistant nog verder uit naar het in-car-systeem Android Auto, dat deze week al in de Verenigde Staten van een update zal worden voorzien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000