'CEO Apple Tim Cook wordt ontslagen'

De CEO van Apple, Tim Cook, zal volgens bronnen van Forbes vervangen worden, omdat de winst van de technologiegigant tegenvalt. De beurswaarde van Apple daalt al een paar maanden. Apple zou in het geheim zoeken naar een nieuwe topman.

Bronnen van Forbes die de Wall Street-wereld kennen zeggen te hebben vernomen dat CEO Tim Cook van Apple zal worden gewipt. Het bestuur zou flink onder druk staan van de aandeelhouders, omdat deze de beurswaarde van het hoogste punt allertijden (705 dollar in september 2012) zagen dalen naar een dieptepunt van 390 dollar deze maand. De koers blijft gestaag dalen en het einde lijkt op korte termijn nog niet in zicht volgens de aandeelhouders.

Momenteel is het bedrijf nog altijd 416 miljard dollar waard en de winst ziet er ook niet bepaald verkeerd uit. Analisten zijn ook nog altijd vol vertrouwen over Apple. Toch is het allemaal niet wat het in potentie zou kunnen zijn volgens de aandeelhouders. De groeicijfers zijn niet goed genoeg volgens hen. Dat schrijft Forbes tenminste op basis van zijn bronnen.

Forbes zegt verder dat Apple discretie nastreeft in de zoektocht naar een nieuwe CEO. Het bedrijf wil om de rust te bewaren geen ruchtbaarheid geven aan het eventuele vervangen van Tim Cook.

Morgen zal Apple de cijfers van het tweede kwartaal van 2013 bekend maken. Dat klinkt wellicht niet heel logisch, maar het boekjaar bij Apple loop anders dan bij andere bedrijven. Daarna is het afwachten of deze de koers positief of negatief zullen beïnvloeden. Deze geruchten moeten natuurlijk wel met een korrel zout worden genomen, ook al is Forbes en vrij vooraanstaand platform.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000