© PXimport

Bestanden delen met Drawpr

Geplaatst: 20 april 2012 - 06:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Redactie

Alhoewel de titel een beetje doet denken aan één of andere tekentool, heeft Drawpr helemaal niets te maken met illustreren of vectortekeningen. Deze webdienst laat toe om snel en eenvoudig bestanden tot maximaal 50 MB te delen met vrienden, collega's of familieleden.

Het aantal toepassingen om grote bestanden te delen is ontzettend uitgebreid. WeTransfer en Dropbox zijn erg populair, maar ook Drawpr heeft enkele interessante troeven. U kunt deze dienst zonder enige registratie gebruiken. Surf simpelweg naar de Drawpr-website en sleep de bestanden die u wilt delen naar de Drawpr-emmer. Zodra het bestand geüpload is, krijgt u een unieke url in de vorm van drawpr.com/kortecijfercode. U kunt alle bestanden met een grootte van maximaal 50 MB uploaden. Ook interessant is dat u op elk moment extra bestanden aan uw emmer kunt toevoegen. Zo'n emmer kan maximaal 2,5 GB data bevatten. De bestanden worden bovendien pas verwijderd na 60 dagen inactiviteit. Wilt u uw bestanden toch langer bewaren, dan moet u zich even gratis registreren.

Standaard zijn Drawpr-emmers toegankelijk voor iedereen die de unieke url in bezit heeft. U kunt de emmer ook erg eenvoudig beveiligen met een wachtwoord door op het slotje te klikken en Private te kiezen. Conclusie: eenvoudige dienst zonder al te veel toeters en bellen.

© PXimport

Drawpr is basic, maar erg gebruiksvriendelijk en tijdbesparend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000