aTunes is al lang een bekende tegenhanger van iTunes. In de laatste atunes hebben de schermen een opfrisser gekregen en aTunes biedt voortaan ondersteuning voor invoegtoepassingen. Het programma is op Java gebaseerd, waardoor het geschikt is voor verschillende platformen. Windows-gebruikers kunnen gewoon de kant en klare versie voor Windows downloaden en installeren.

Na de installatie kunt u de setup-wizard gebruiken om uw mappen met muziekbestanden toe te voegen, waarna u klaar bent om alles af te spelen. Aan de linkerkant verschijnen de artiesten en de nummers, in het midden staan de afspeellijsten en aan de rechterkant staat informatie over de artiest en het nummer waar u naar luistert. Album Art en songteksten worden automatisch opgehaald. Onder het kopje Vergelijkbaar zit een variant verborgen van de Genius-functie uit iTunes. Ook leuk zijn de koppelingen naar YouTube, en verder zijn alle gebruikelijke onderdelen, zoals het importeren van cd’s of het toevoegen van online radiostations en podcasts uiteraard ook aanwezig. Dat het programma op Java is gebaseerd heeft overigens niet alleen het voordeel dat eerder werd genoemd. Deze uiterst veelzijdige muziekspeler slokt namelijk nogal wat geheugen en processorkracht op.

© PXimport

aTunes oogt volwassen. Het is een uiterst veelzijdig muziekbeheerprogramma.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

aTunes 2.0.1

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows: 27,7 MB, Mac OS X: 27,6 MB, Linux: 23,5 MB

OS Windows XP/Vista/7, Mac OS X, Linux

Systeemeisen Onbekend

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000