Arduino-project: maak zelf een slimme ledlamp

Voor enthousiaste hobbyisten met een passie voor techniek en die niet bang zijn voor het hanteren van een soldeerbout hebben we een pakket samengesteld waarmee je je eigen ledlamp maakt die je via wifi op elke gewenste kleur en helderheid kunt instellen.

Het pakket bevat onder andere een printplaatje, een ledstrip, een netadapter en een NodeMCU-ontwikkelmodule. De gebruikte ontwikkelmodule is krachtig genoeg om zowel het aansturen van de verlichting als de interface voor de bediening te verzorgen. Op de module draait een simpele webserver en om met de browser verbinding te kunnen maken, vul je simpelweg het bijbehorende ip-adres in. De verlichting is te bedienen via elke smartphone, tablet of pc die op je wifi-netwerk is aangemeld.

© PXimport

Het programmeren is al grotendeels gedaan, je gebruikt de kant-en-klare code binnen de Arduino-IDE en hoeft alleen je netwerkgegevens in te vullen. De hoeveelheid hardware valt mee, vooral doordat de bediening volledig softwarematig gaat en fysieke knoppen dus achterwege kunnen blijven. Als lichtbron dient een rgbww-ledstrip die je overal kunt ophangen. De kleuren van deze strip (waarbij de dubbele w voor ‘warm white’ staat) ogen over het algemeen natuurlijker dan die van rgb-strips en het licht lijkt op wat we gewend zijn van gloeilampen.

Bestel nu!

Het pakket is beperkt leverbaar. Bestel nu, dan weet je zeker dat ook jij deze winter kunt genieten van je zelfgemaakte ledverlichting. En als je de kortingscode LEDPCM invult, krijg je ook nog eens € 10,- korting en betaal je slechts € 54,- in plaats van € 64,-.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000