Apple geeft Mac mini krachtige upgrade

Apple heeft zijn kleine broodtrommeltje, de Mac mini, nieuwe frisse componenten meegegeven. Het goedkoopste computertje in Apple's line-up heeft hiermee de beschikking over behoorlijk veel rekenkracht, met dank aan de nieuwe Ivy Bridge-chipset.

De Mac mini is met een aanschafprijs van (minimaal) € 649 nog steeds de goedkoopste Mac in het assortiment. Apple levert de Mac mini in twee smaken. Het instapmodel heeft een 2,5 GHz dualcore Core i5-processor aan boord, samen met 4 GB ram-geheugen en een 500 GB harde schijf. Voor € 200 meer krijg je een 2,3 GHz quadcore Core i7-processor, 4 GB ram-geheugen en een harde schijf met 1 TB opslagcapaciteit.

Wie de Mac mini vooral inzet als serversysteem kan ook kiezen voor een speciale servervariant. Deze heeft min of meer dezelfde specificaties als het duurdere model (2,3 GHz quadcore Core i7, 4 GB geheugen) maar is uitgerust met twee harde schijven van 1 TB elk én OS X Server. De prijs van het servermodel is € 1049.

Bij de twee duurdere modellen is het ook mogelijk om de drive te vervangen door een ssd of een Fusion Drive. Dit laatste is Apple's nieuwe term voor een hybride schijf met zowel flash- als traditioneel schijfgeheugen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000