Review Arlo Essential 2K Camera Outdoor – Sluit zichzelf buiten

© Wesley Akkerman

Review Arlo Essential 2K Camera Outdoor – Sluit zichzelf buiten

Geplaatst: 16 mei 2024 - 19:02

Wesley Akkerman

De Arlo Essential 2K Camera Outdoor (of Essential Outdoor Camera) is een buitencamera die is voorzien van kernonderdelen voor regulier gebruik. Je koopt de camera in een verpakking van twee of drie stuks met een minimale investering van 229 euro.

6,0

Arlo Essential 2K Camera Outdoor

Pluspunten

Bouwkwaliteit

Beeld- en geluidskwaliteit

Vlotte installatie

Sirene en spotlicht

Minpunten

Abonnement in feite verplicht

Abonnement behoorlijk prijzig

Niet los te koop

Conclusie

Met de Arlo Essential 2K Camera Outdoor doet de fabrikant een aantal opvallende dingen, waardoor we hem helaas niet zo stellig aanbevelen als de Yale Smart Outdoor Cam. Ten eerste ben je verplicht twee camera’s in huis te halen, waardoor je 100 euro meer kwijt bent dan bijvoorbeeld Yale’s aanbod. Daarnaast word je ook haast verplicht een abonnement af te nemen om toegang tot krijgen tot wat premium functies. Op zich niet vreemd in dit segment, ware het niet dat de prijs (11,99 euro per maand) behoorlijk aan de hoge kant is. Te hoog, als je het ons vraagt. Aan de andere kant zien we een typisch Arlo-beveiligingsproduct. De bouwkwaliteit is van topkwaliteit en kan tegen een stootje, wind en regen. De beelden ogen schitterend, of dat nu overdag of 's nachts is. En iedereen kan elkaar goed verstaan, tenzij het heel waaierig is en de windrichting net verkeerd valt. Onderaan de streep levert dat een wisselvallig product op dat niet voor iedereen bedoeld is....
Lees meer

Omdat de Arlo Essential 2K Camera Outdoor niet los verkrijgbaar is, laat dit product zich in elk geval qua prijs moeilijk vergelijken met bijvoorbeeld het recent gelanceerde portfolio van Yale, waar ook een buitencamera in te vinden is. Die kost 130 euro voor een enkel model. Dan lijkt 230 euro voor twee camera’s een betere deal (ook als je hem – op het oog – vergelijkt met de Ring Stick Up Cam Pro à 200 euro). Maar dat beweren we dan puur op basis van de prijs. Wat haal je precies in huis, zijn er nog meer kosten en levert Arlo een beter product af dan de recente videodeurbel?

Als we hem even snel naast de Yale Smart Outdoor Camera leggen, vallen een paar dingen op. Beide camera’s hebben tweewegcommunicatie, een spotlamp en een oplaadbare accu. De Smart Outdoor Cam heeft een kijkhoek van 154 graden, terwijl die van Arlo blijft steken op 130. Nu is 130 graden voor veel tuinen, opritten of omgevingen al prima, maar op dit gebied loopt-ie dus iets achter. De maximumresolutie is met 2560 bij 1440 pixels wel twee keer zo hoog. Daarnaast is het tof dat er nachtvisie in kleur is, in tegenstelling tot alleen zwart-wit.

Review Arlo Essential 2K Camera Outdoor – Sluit zichzelf buiten-ItQKRy-XQgmkflu4LQfxIQ

© Wesley Akkerman

Hier hing de camera een tijdje buiten, zoals je ziet.

Installeren zonder problemen

Installeren is binnen enkele minuten gepiept. Het enige waar je even op moet wachten, is de volgeladen accu. De Arlo Essential 2K Camera Outdoor is dankzij de duidelijke uitleg en de toegankelijke app binnen enkele minuten aan de app toegevoegd. Het meegeleverde voetstukje is voor een deel flexibel in te stellen, waardoor je de buitencamera in een lichte hoek kunt ophangen. Daardoor kun je het systeem naar boven of beneden richten, en wellicht net even wat subtieler wegwerken. Al hoeft dat niet als je gewoon inbrekers wilt afschrikken.

In de doos zit alles wat je voor een correcte installatie nodig hebt. Naast het voetstukje zitten daar ook schroeven en een usb-kabel in. De camera zelf is voorzien van een IP65-certificaat, waardoor hij bestendig is tegen regenbuien en meer. De interne accu gaat zo’n vier tot zes maanden mee, wat geheel in lijn is met andere producten op deze markt. De camera biedt helaas geen lokale opslag. Enerzijds goed nieuws, want als de camera gestolen wordt, ben je de beelden niet meteen kwijt, maar het is ook nadelig, aangezien je daardoor extra moet investeren.

Review Arlo Essential 2K Camera Outdoor – Sluit zichzelf buiten-UYkjM2P9QUuQu-FMw8Qjkw

© Wesley Akkerman

De app behoudt zich tot de essentie

Op de resolutie en nachtvisie in kleur na, is de Arlo Essential 2K Camera Outdoor een redelijke standaardcamera. Dat is geen kritiek, maar gewoon by design. Dit is een camera met essentiële functies, die je gewoon zonder gedoe moet kunnen gebruiken. Binnen de app hoef je derhalve geen enorm uitgebreide functies te verwachten. Zo is het niet mogelijk het beeld bij te draaien. Ook kun je hem niet 90 of 180 graden omdraaien, waardoor je de camera in andere posities kunt gebruiken. Daardoor ben je een beetje beperkt in de installatie.

Wat kun je dan wel binnen de app? Je kunt de sirene inschakelen als je iets niet vertrouwt, de helderheid van de video aanpassen (net als bij Yale) en nachtzicht instellen. Je hebt de keuze uit kleur en zwart-wit; zodra je de spotlamp activeert, schakelt de Arlo Essential 2K Camera Outdoor automatisch over op zwart-wit. Waarom is ons niet helemaal duidelijk. Verder kun je activiteitenzones instellen, zodat je alleen op bepaalde plekken de beweging monitort. Net als bij de deurbel zijn er helaas geen privacyzones beschikbaar.

Review Arlo Essential 2K Camera Outdoor – Sluit zichzelf buiten-VMXLHmQuTzGv1-GgiOBBaQ

© Wesley Akkerman

Abonnement is in feite verplicht

Kun je dat wel krijgen als je een abonnement afneemt? Nee, ook daar treffen we geen privacyzones aan. Het standaardabonnement kost minimaal 11,99 euro per maand, omdat je twee camera’s hebt. Een enkel apparaat kost 4,99 euro per maand. Daarmee krijg je toegang tot dertig dagen cloudopslag. Binnen de feed van de Arlo-app kun je de video’s wel handmatig downloaden en daardoor back-uppen, maar dat werkt alleen met een abonnement. Zonder die 11,99 euro per maand fungeert het systeem als een simpel digitaal kijkgat naar buiten.

Je kunt dan nog steeds met iemand buiten praten en die persoon kan jou dan ook horen. Bewegingsmeldingen zijn er eveneens, maar dan zonder de toevoeging van wat voor object of wezen er voor de camera staat. Dat is dus erg basaal allemaal. Concurrenten, zoals Ring zijn bovendien goedkoper als het om cloudabonnementen gaat. Daardoor wordt zo’n goedkoop in de markt gezette buitencamera, voorzien van alleen essentiële functies, toch ineens een dure bedoening. Voor dit systeem zijn er helaas geen goedkopere abonnementen beschikbaar.

Review Arlo Essential 2K Camera Outdoor – Sluit zichzelf buiten-BMov8KGbRsWC2_KtCY3W_g

© Wesley Akkerman

Beeld en geluid zijn top

Natuurlijk ligt het er maar net aan wat je van plan bent met de Arlo Essential 2K Camera Outdoor. Zoek je gewoon een camera die afschrikt, je op de hoogte brengt van beweging en waar je zo nu en dan eens doorheen kijkt, dan is dat prima. Maar verlang je toch wat meer, dan is dit model niet direct aan te raden. En dat ondanks die fijne beeldkwaliteit. De 2K-resolutie doet de beelden goed. Alles oogt heel kleurrijk en gedetailleerd, vooral overdag. En inzoomen behoort ook tot de mogelijkheden, al is dat met wat kwaliteitsverlies – maar dan nog zie je redelijk goed waar je naar kijkt.

De nachtvisie stelt eveneens niet teleur en dat is alles te danken aan de kleuren. Op dit gebied laat Arlo echt z’n spierballen zien, wat die hoge extra kosten extra jammer maakt. Bovendien is het zo dat de Arlo Essential 2K Camera Outdoor qua audio eveneens niet teleurstelt. Je kunt iedereen goed verstaan, ook wanneer ze wat verder weg staan. Ze kunnen jou ook goed horen. Het enige waar de buitencamera soms een beetje moeite mee heeft, is de wind. Dat is echter sterk afhankelijk van de windrichting, dus misschien heb je daarin meer geluk dan wij.

Review Arlo Essential 2K Camera Outdoor – Sluit zichzelf buiten-c1OC29TcQemrfvRVUs4U-g

Arlo Essential 2K Camera Outdoor kopen?

Met de Arlo Essential 2K Camera Outdoor doet de fabrikant een aantal opvallende dingen, waardoor we hem helaas niet zo stellig aanbevelen als de Yale Smart Outdoor Cam. Ten eerste ben je verplicht twee camera’s in huis te halen, waardoor je 100 euro meer kwijt bent dan bijvoorbeeld Yale’s aanbod. Daarnaast word je ook haast verplicht een abonnement af te nemen om toegang tot krijgen tot wat premium functies. Op zich niet vreemd in dit segment, ware het niet dat de prijs (11,99 euro per maand) behoorlijk aan de hoge kant is. Te hoog, als je het ons vraagt.

Aan de andere kant zien we een typisch Arlo-beveiligingsproduct. De bouwkwaliteit is van topkwaliteit en kan tegen een stootje, wind en regen. De beelden ogen schitterend, of dat nu overdag of 's nachts is. En iedereen kan elkaar goed verstaan, tenzij het heel waaierig is en de windrichting net verkeerd valt. Onderaan de streep levert dat een wisselvallig product op dat niet voor iedereen bedoeld is. Heb je al Arlo-producten en betaal je al voor een abonnement? Dan is de Arlo Essential 2K Camera Outdoor wellicht de moeite waard – maar anders niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten