Autorijden van de toekomst: camera’s vervangen autoruit

© ElenaEmiliya - stock.adobe.com

Autorijden van de toekomst: camera’s vervangen autoruit

Elektrisch rijden

Geplaatst: 5 januari 2023 - 18:29

Redactie

Een concept van Honeywell toont een voertuig zonder ramen. De omgeving wordt door de bestuurder waargenomen door middel van een VR-bril en camera’s in het voertuig. Zo kan de bestuurder om zich heen kijken zonder gehinderd te worden door het (dichte) voertuig.

Of je nu een dichte auto hebt of gewoon ruiten: met camera’s en een 360-graden display is mogelijk meer mee te krijgen van het verkeer en de omgeving om je heen. Het beeld op het scherm van je vr-bril is ongehinderd door het voertuig zelf, omdat de camera’s aan de buitenzijde van de auto geplaatst zijn. Ook kunnen algoritmes mogelijke aandachtspunten identificeren en je daar op het brildisplay op wijzen.

Toch lijkt een consumentenuitvoering nog ver weg. Grote meerwaarde ten opzichte van de ramen biedt het nog niet en de passagiers in de auto zullen het wellicht ook wat minder gezellig vinden. Andere toepassingen lijken daarom meer voor de hand te liggen, bijvoorbeeld in militaire voertuigen of helikopters.

Het concept van Honeywell’s bril en camera in een voertuig laten we je zien in deze YouTube Short-video.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000