Zo switch je tussen twee Instagram accounts

© PXimport

Zo switch je tussen twee Instagram accounts

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 januari 2020 - 10:23

Aangepast: 16 november 2022 - 13:31

Evi Maquoi

Heel wat mensen hebben meerdere Instagram-accounts. Eén persoonlijke en één voor hun bedrijf of vereniging bijvoorbeeld. Wil jij ook een tweede Instagram-account aanmaken? We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Stap 1: Account aanmaken

Om een tweede account aan te maken, open je de Instagram-app op je smartphone. Vervolgens ga je naar je profiel door op je fotootje in de rechterbenedenhoek te tikken. Je accountnaam staat centraal bovenaan. Druk hierop en kies voor Account toevoegen. Om een gloednieuw account aan te maken, tik je onderaan op Registreren. Daarna ga je verder door op Registreren met telefoonnummer of e-mailadres te drukken. Volg de instructies op het scherm: geef je e-mailadres in, vul een accountnaam in en kies een wachtwoord. Maak je ook gebruik van Facebook? Dan kun je eventueel je Instagram-account aan Facebook koppelen om al snel wat volgers te scoren. Tenslotte kun je ook aan je nieuwe account een profielfoto toevoegen. Voltooi met Klaar.

Stap 2: Account delen

Wil je met meerdere personen één Instagram-account beheren? Dan volgt één persoon stap 1 en maakt hij of zij een account aan met een gezamenlijk e-mailadres. Daarna deelt diegene het gebruikte e-mailadres en wachtwoord met de andere beheerders. Zij kunnen vervolgens met die gegevens op hun toestel inloggen.

Stap 3: Switchen

Het allerbelangrijkste om te weten als je twee Instagram-accounts hebt? Hoe je van het ene account naar het andere switcht. Gelukkig is dit heel eenvoudig: je klikt rechts onderaan op je profielfoto en daarna links bovenaan op de huidige accountnaam. Vervolgens krijg je een overzicht van de accounts waarmee je kunt inloggen. Kies er één uit de lijst om verder te gaan. Gebruik je een bepaald account na een tijdje niet meer? Dan kun je je afmelden door eerst naar het desbetreffende account te switchen, op de drie puntjes in de rechterbovenhoek te tikken en onderaan in de lijst voor Afmelden bij accountnaam te kiezen. Bevestig met Afmelden.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000