Zet Ubuntu op je Surface Pro 3

© PXimport

Zet Ubuntu op je Surface Pro 3

Geplaatst: 17 december 2014 - 05:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Redactie

Een programmeur die tot voor kort maar weinig zag in het concept tablet is nu bijzonder blij met zijn Surface Pro 3. Die draait namelijk naast Windows 8.1 ook Ubuntu 14.10.

Het duurt even - zo'n twee tot drie uur installeren - maar dan heb je ook wat. Ubuntu 14.10, ook wel bekend als Utopic Unicorn (Linux 3.17.1) op je Surface Pro 3. Dual-booting (via de rEFInd Boot Manager) is mogelijk dankzij deze uitgebreide instructies van software engineer David Elner, die het zelf voor elkaar kreeg op een Intel i7/512GB model met preloaded Windows 8.1.

Op een paar features na (de fysieke volumeknoppen, de slaapstand bij alleen Ubuntu en enkele multitouch gebaren op een aangesloten touchpad) draait Ubuntu als een zonnetje.

Waarschuwing

Liefhebbers die hun Surface zelf ook willen herconfigureren worden wel gewaarschuwd. Het installeren van Ubuntu zonder schade aan te richten vergt de nodige aandacht. Of zoals Elner het noemt "een diepe duik in de software".

Wil je meer weten over Ubuntu en de installatie hiervan? In het extra dikke dubbelnummer van Computer!Totaal dat vanaf deze week in de winkel ligt gaan we er dieper op in.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000