Waarom Apple de iPad Mini onder de 250 dollar moet prijzen

© PXimport

Waarom Apple de iPad Mini onder de 250 dollar moet prijzen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 oktober 2012 - 09:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

Apple lanceert naar verwachting deze maand nog de iPad mini: een kleinere variant van de iPad die we al langer kennen. Een aantal redenen op een rijtje waarom Apple de iPad mini voor minder dan 250 dollar moet aanbieden.

Is een relatief lage prijs van de nieuwe iPad voor Apple een knieval? Wij vinden van niet en verwachten dat Apple met de iPad mini op slimme wijze marktaandeel, dat de laatste tijd licht terugliep, zal terugwinnen. Met de komst van de 7 inch iPad mini brengt Apple het ontwerp van zijn tablet dichter bij die van concurrenten. Zo verkoopt Amazon de 7 inch Kindle Fire-tablet. De iPad mini gaat met dit apparaat dan ook de concurrentie aan.

Aandeel op nieuwe markt

Amazon's kleine Kindle Fire gaat over de toonbank voor 159 dollar. Apple doet er dan ook verstandig aan de vraagprijs van de iPad mini hier in de buurt te houden en de prijs rond de 200 à 250 te leggen. Apple is daarnaast op dit moment nog niet actief op de markt voor kleinere tablets. Het bedrijf zal hier dus marktaandeel moeten veroveren. Apple heeft inmiddels echter een flinke berg cash verzameld. Apple heeft dan ook de mogelijkheid de iPad mini relatief laag te prijzen om zo op korte termijn voet aan de grond te krijgen op de markt voor kleinere tablets.

250 dollar is een aanzienlijk lager bedrag dan de 499 dollar of 488 euro die Apple voor de derde generatie iPad vraagt. Door de prijs van de iPad mini onder de 250 dollar te houden spreekt het bedrijf met de tablet dan ook een geheel nieuwe groep consumenten aan, die wellicht niet zo snel voor de huidige iPad zal kiezen. Dit biedt Apple dan ook de kans zijn verkoopcijfers verder op te schroeven en nog meer iPad's over de toonbank te laten gaan.

7,85 inch scherm

De iPad mini krijgt naar verwachting een 7,85 inch scherm en wordt aanzienlijk kleiner dan de huidige generatie iPad. Het apparaat wordt hierdoor ook lichter en is dus nog eenvoudiger dan bijvoorbeeld de derde generatie iPad in je tas te stoppen. Het apparaat wordt hoogstwaarschijnlijk voorzien van een Lightning-connector, die we kennen uit de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch. Alles wijst er dan ook op dat Apple zijn succes met de huidige reeks iPad's gaat voortzetten met een kleinere variant van de tablet. Wij verwachten dan ook dat Apple voorlopig nog wel even blijft voorlopen met een betere tablet!

Wat verwacht jij van de iPad mini? Denk jij dat het apparaat voor minder dan 250 dollar in de winkels komt te liggen? Wordt het apparaat net als de huidige iPad een groot succes? Laat het ons in een reactie weten!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000