Zo kun je een VPN op je iPhone of iPad instellen

© PXimport

Zo kun je een VPN op je iPhone of iPad instellen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 mei 2016 - 06:37

Aangepast: 14 december 2022 - 14:54

Richard Veenstra

Een VPN (Virtual Private Network) is bijvoorbeeld handig als je vanuit het buitenland je Nederlandse Netflix-account wilt raadplegen. Met je iPhone of iPad maak je gemakkelijk een VPN-verbinding aan.

Configuratie aanmaken

Allereerst moet je natuurlijk een abonnement bij een VPN-dienst hebben. Om vervolgens een VPN-verbinding in te stellen, moet je eerst naar het instellingenmenu van je iPhone of iPad gaan. Tik op Algemeen en kies voor VPN. Daar aangekomen tik je op Voeg VPN-configuratie toe. Lees ook: Veilig surfen via een VPN-dienst.

© PXimport

Met een VPN-verbinding kun je veiliger en met veel meer privacy surfen.

Er zijn vier dingen die je sowieso moet opgeven: een beschrijving, de server, het account en het wachtwoord van de VPN-verbinding. Optioneel kun je de schuif achter RSA SecurID aanzetten als je gebruik wilt maken van tweestaps-authenticatie. Omdat er verschillende manieren zijn om een VPN-verbinding te creëren, heb je in iOS de keuze uit drie opties: L2TP, PPTP en IPSec. Kies de optie die jij nodig hebt en als je alle informatie hebt ingegeven, tik je op Bewaar.

Proxy opgeven

Standaard wordt een VPN-configuratie zonder proxy aangemaakt. Maar uiteraard kun je dit met je iPhone of iPad veranderen. Zorg er in dit geval voor dat je bij het aanmaken van de VPN-configuratie naar beneden scrolt en onder Proxy de optie Handmatig of Automatisch selecteert. Bij de eerste optie moet je de Server en de Poort opgeven en optioneel de schuif achter Identiteitscontrole aanzetten. Als je deze optie aanzet, moet je je Gebruikersnaam en Wachtwoord van de proxy opgeven.

VPN aanzetten

Standaard wordt er geen verbinding met je VPN gemaakt, maar zodra je één of meerdere VPN-configuraties hebt opgegeven, vind je wel een nieuwe optie in je instellingenmenu. Tik bij Instellingen op VPN, selecteer een VPN-configuratie en zet de schuif onder VPN-configuraties aan. Bovenin zie je nu het VPN-logo verschijnen: de bevestiging dat al je internetverkeer nu via je VPN-verbinding loopt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000