Verleng de batterijduur van je iPhone 4s

Je iPhone 4s zit helemaal vol met handige programmaatjes en instellingen om je het mobiele leven zo makkelijk mogelijk te maken. Er kleeft alleen wel een nadeel aan: het zorgt er namelijk voor dat je batterij een stuk sneller leegloopt dan je zou willen. Oplossing? Weg met die energievreters!

We kunnen bijna een boek vullen met alle mogelijkheden om de batterijduur van je iPhone 4s te verlengen. Zeker als je ertoe hebt besloten om de nieuwste iOS op je iPhone 4s te installeren, zul je merken dat deze een stuk korter meegaat dan hiervoor. En om dat apparaat nou iedere keer weer aan je oplader te moeten hangen...

Pak je iPhone 4s er maar bij en probeer de volgende 9 tips eens uit (want 10 tips is zo 2012). We weten zeker dat er minstens een aantal bij zitten die ervoor zorgen dat het balkje bovenin je scherm weer wat langer gevuld blijft.

Tip 1 - Bluetooth uitzetten

Bluetooth is een van de grootste daders van energieroof. En zeg nou eens eerlijk: gebruik jij de hele tijd Bluetooth als je met je smartphone bezig bent? Nee dus. Ga naar Instellingen en kies daar voor Bluetooth om een einde te maken aan misschien wel de grootste diefstal van je batterijduur. Mocht je die Bluetooth onverhoopt toch een keer nodig hebben, zet hem dan alleen aan als je hem ook daadwerkelijk gebruikt.

Tip 2 - Maak je scherm iets minder helder

Natuurlijk, al die appjes, foto's en games zien er een stuk mooier uit als je scherm op zijn helderst staat. Het punt is alleen dat een helder scherm ook meer energie verbruikt. Zet je scherm een paar tikjes minder scherp en je zult zien dat je direct op je batterijduur bespaart. Je gaat hiervoor ook naar Instellingen en dan naar Beeldscherm en helderheid. De spelwereld in Clash of Clans ziet er nog steeds mooi uit als het er niet de hele dag uitermate zonnig is. Hierop inhakend: het is ook handig het contrast van je scherm te verlagen. Je schakelt dan onder andere het Blur-effect uit, dat ook nogal wat energie gebruikt.

Tip 3 - Laat je apps niet automatisch downloaden

Als je een flink aantal apps op je iPhone hebt staan, dan is het verstandig om niet aan te zetten dat deze automatisch updaten. Je iPhone is dan namelijk iedere keer als er een update uitkomt bezig met updaten, wat ook weer batterijduur kost. Ga hiervoor naar Instellingen > iTunes en App Store > Automatische downloads.

Tip 4 - Zet je pushberichten uit

Bij zo ongeveer elke app die je installeert wordt gevraagd of er pushberichten gestuurd mogen worden. Leuk hoor, die pushberichten, maar wil je nou echt drie keer per week een berichtje krijgen dat de hoofdpersonen uit game X of game Y je missen? Er zijn natuurlijk ook apps waar je wel zit te wachten op notificaties, gelukkig kan je dat dan ook per app aangeven. Ga hiervoor naar Instellingen > Berichtgeving.

© PXimport

Tip 5 - Laat de schermverlichting niet te lang aanstaan

De verlichting van je scherm kost ook energie. Dat is een beetje zonde als je niet naar je scherm kijkt en hij daar toch je batterijduur ligt op te eten. Ga bij Intstellingen naar Algemeen en dan naar Automatisch slot. Gewoon even aangeven dat een minuut echt wel genoeg is en je bespaart weer wat procenten op je batterijduur.

Tip 6 - Facebook en WhatsApp zijn energieverslinders

Misschien kun je echt niet zonder het laatste bericht van die vage vriend van twintig jaar geleden, maar sociale media apps hebben er een handje van om altijd actief te zijn. Facebook en Whatsapp gaan niet in slaapstand, maar blijven simpelweg de server aanspreken om nieuwe informatie op te halen. Bij Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond kun je aangeven dat dit echt niet meer hoeft.

Tip 7 - Weet je wat: alle instellingen resetten is ook een optie!

Als je jouw telefoon een tijdje gebruikt hebt, dan is de kans best aanwezig dat je hier en daar wat aan je instellingen hebt veranderd. Het is best mogelijk dat je iets hebt aangepast waardoor je batterij sneller leegloopt. Sowieso is het best een goed idee om af en toe eens je instellingen te resetten. Er worden op deze manier namelijk allerhande problemen opgelost. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel alle instellingen.

Tip 8 - Reset je iPhone

Er kunnen allerhande processen op de achtergrond van je iPhone draaien. Deze kun je stoppen als je jouw iPhone dagelijks een keer reset. Het enige punt hiermee is wel dat ook het opstarten van een iPhone energie kost. Doe dit zodoende alleen als je een dag flink met je telefoon bezig bent geweest en er heel wat processen af te sluiten zijn.

© PXimport

Tip 9 - Laadt je batterij op zoals het moet

Als je onzorgvuldig te werk gaat bij het opladen van je batterij, dan kan dit ook nadelige gevolgen hebben voor de batterijduur. Apple heeft op haar website een documentje staan waarin je precies kunt lezen hoe je het beste te werk moet gaan bij het opladen van de batterij.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten