Veel iOS-gebruikers zijn in de eerste 48 uur overgestapt op iOS 6

Veel iOS-gebruikers zijn in de eerste 48 uur overgestapt op iOS 6

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 september 2012 - 09:29

Aangepast: 16 november 2022 - 10:11

Wouter Hoeffnagel

iOS-gebruikers stappen massaal over op iOS 6, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple. Gebruikers blijken aanzienlijk eerder de overstap te maken naar het nieuwe besturingssysteem dan dat zij deden bij voorgaande versies.

Dit meldt analysebureau Apsalar aan TechCrunch op basis van eigen data. Vijf procent van alle gebruikers installeerde iOS 6 binnen 24 uur. Dit percentage lag bij iOS 5 nog op 3 procent. Na 48 uur is het verschil duidelijker. 20 procent van de iOS-gebruikers installeerde iOS 6 binnen 48 uur, terwijl slechts 9 procent dit bij iOS 5 deed.

De snelle overstap op iOS 6 kan worden verklaard door het feit dat iOS 6 beschikbaar is als 'over-the-air'-update. Dit betekent dat je het nieuwe besturingssysteem direct vanaf je iPhone, iPod touch of iPad kan installeren via het menu 'Software-update' in de instellingen. Het overstappen op een nieuwe versie van iOS is hierdoor een stuk eenvoudiger dan voorheen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000