Telefoonnummers blokkeren op je iPhone

© PXimport

Telefoonnummers blokkeren op je iPhone

Geplaatst: 15 september 2014 - 04:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Martin Gijzemijter

Als je telefonisch door iemand wordt lastiggevallen, kan dat je smartphone-plezier behoorlijk verpesten. Op je Nokia kon je mensen eenvoudig blokkeren, maar op je iPhone kan dat niet, toch? Gek genoeg is dat iets dat veel mensen denken, maar niets is minder waar. Blokkeren is juist erg eenvoudig!

In eerdere versies van iOS was het behoorlijk lastig om een nummer te blokkeren, maar niet onmogelijk. Het onprettige was echter dat je een telefoonnummer moest toevoegen aan je lijst met Contactpersonen om het te kunnen blokkeren, en dat is nu juist niet de bedoeling. Om een nummer te blokkeren in iOS 7 (dit werkt in iOS 8 precies hetzelfde) druk je op het pictogram Telefoon op je iPhone en zoek je naar het nummer dat je wilt blokkeren in de lijst met oproepen. Vervolgens druk je op het pictogram met de i achter het betreffende nummer. Je komt dan terecht in de pagina waarmee je eventueel een contactpersoon zou kunnen aanmaken voor dit nummer, maar dat is uiteraard niet wat we willen. Wanneer je helemaal naar onderen scrolt, zie je de optie Blokkeer deze beller. Druk hierop om te voorkomen dat de persoon in kwestie contact met je kan opnemen. Bevestig je keuze door te drukken op Blokkeer contact. Niet alleen kan het nummer dat je geblokkeerd hebt je niet meer bellen, ook FaceTime-gesprekken en iMessage-berichten zijn niet meer mogelijk.

 

© PXimport

Het blokkeren van een ongewenst nummer is met één druk op de juiste knop gebeurd.

Nummers deblokkeren

Maar wat nu als je een foutje hebt gemaakt? Gelukkig kun je nummers dan ook weer heel eenvoudig deblokkeren, al doe je dat op een opmerkelijke plek, namelijk in het menu FaceTime in Instellingen. Zodra je naar dit menu navigeert, zie je onderin de optie Geblokkeerd. Druk hierop om de lijst met geblokkeerde nummers te zien. Druk op Wijzig en vervolgens op het minteken voor het nummer dat je wilt deblokkeren om de blokkade op te heffen.

 

© PXimport

Het deblokkeren van een nummer is minstens zo eenvoudig.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten