Siri is minder behulpzaam zonder Apple Music

Je krijgt van Siri minder vaak een antwoord op vragen over muziek als je geen Apple Music abonnement hebt. Waar komt dit door?

Apple wilt natuurlijk graag dat je een Apple Music abonnement neemt. Het lijkt er in eerste instantie op dat het bedrijf een aantal trucjes gebruikt om je in de richting van een abonnement te duwen. Zo geeft Siri bijvoorbeeld geen antwoord op bepaalde muziek gerelateerde vragen als je geen abonnement op Apple Music hebt. Als je bijvoorbeeld vraagt welk nummer er op dit moment op nummer één staat in de Verenigde Staten, zegt Siri dat ze de hitlijsten niet kan bekijken omdat je geen Apple Music abonnement hebt. Lees ook: Hoe meld ik me aan voor Apple Music?

Maar natuurlijk weet Siri het antwoord wel. Het is niet zo dat de digitale assistent Apple Music nodig heeft om je vraag te beantwoorden. Deze informatie is heel eenvoudig op het internet op te zoeken.

Het is trouwens het geval dat Siri je in Nederland veel sneller naar het internet doorverwijst dan in wanneer je de Engelse versie gebruikt.

Misschien is het niet helemaal eerlijk om te zeggen dat het de bedoeling van Apple is om Siri je naar Apple Music toe te lokken, want sommige andere muziekvragen worden wel beantwoord met een lijst resultaten van internet.

Siri is inconsequent

Het is opvallend dat muziekvragen die betrekking hebben op de Verenigde Staten minder vaak en minder accuraat beantwoord worden dan wanneer ze betrekking hebben op het Verenigd Koninkrijk.

Het lijkt er dus op dat er een aantal inconsistenties in Siri zitten wat betreft muziek gerelateerde content en de manier waarop Siri je vragen behandelt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten