Safari negeren in Apple Software Updater

© PXimport

Safari negeren in Apple Software Updater

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 augustus 2011 - 11:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

José Pauty

Ooit heb ik Safari eens geïnstalleerd om iets te testen. Sindsdien krijg ik pop-ups van de Apple Software Updater die me automatisch Safari wil laten updaten. Voor mij hoeft dat niet, aangezien ik de browser toch niet meer gebruik, dus zie ik liever dat Safari permanent genegeerd wordt bij het updaten op mijn pc.

Gelukkig is dit erg simpel om voor elkaar te krijgen, zelfs zo simpel dat ik er aanvankelijk overheen keek. Overigens geldt deze truc voor alle software die door de Apple Software Updater aangeboden wordt.

Het hoofdvenster van Apple Software Updater is gesplitst in twee delen: boven staan de updates, onder nieuwe software waarvan Apple denkt dat u er wellicht iets aan hebt. Selecteer in deze deelvensters alle software die u níet wilt installeren of updaten. Ga naar het menu bovenin, klik op Extra en kies de optie Geselecteerde updates negeren. Hebt u achteraf spijt en zou u weer álle programma willen zien, kies dan de optie Genegeerde updates herstellen.

© PXimport

Het is hinderlijk als een programma te vaak mekkert over updates voor een programma dat u niet gebruikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000