RFID-chip in iPhones moeten problemen in iPhone vaststellen

© PXimport

RFID-chip in iPhones moeten problemen in iPhone vaststellen

Geplaatst: 15 september 2011 - 17:10

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Wouter Hoeffnagel

RFID-chips in toekomstige iPhones kunnen mogelijk worden ingezet als een soort zwarte doos voor de smartphones. Met de RFID-chips zou Apple hardwarematige problemen snel kunnen onderzoeken, ook als het apparaat niet langer functioneert.

Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple die Apple Insider heeft ondekt. De patentaanvraag heeft de titel "RFID circuits en methodes van hetzelfde te gebruiken om informatie te leveren over gebeurtenissen die betrekking hebben op elektronische apparatuur". In het patent beschrijft Apple verschillende doeleinden waar RFID voor ingezet kan worden zoals het betalen bij tolpoortjes op de snelweg, het beheren van een inventaris, reizen met het openbaar vervoer of draadloze transacties.

De informatie die bij dit soort traditionele systemen wordt verstuurd is vast en veranderd niet. Apple beschrijft in het patent echter een nieuw systeem waarbij als reactie op een gebeurtenis een specifieke boodschap worden verstuurd. Het RFID circuit maakt hierbij een keuze uit voorgeprogrammeerde boodschappen op basis van een sensor die is geactiveerd. Zo zou de watersensor van de iPhone een melding een melding kunnen activeren dat het apparaat met water in contact is gekomen.

Het systeem maakt het voor Apple eenvoudiger problemen met een iPhone te onderzoeken. Zo zou Apple RFID-scanners in Apple Stores kunnen plaatsen, waardoor Apple-medewerkers klanten sneller kunnen informeren over het probleem waarmee hun iPhone te maken heeft. Ook kunnen klanten hierdoor eerder te horen krijgen of een reparatie onder de garantie valt.

© PXimport

Andere detectiesystemen die Apple in het patent beschrijft zijn een systeem om schokken te detecteren, een systeem om elektrische problemen mee vast te stellen en een beveiligingssysteem. Het beveiligingssysteem is waarschijnlijk bedoeld om snel vast te stellen of iemand aan de iPhone heeft geknutseld.

Apple wil gebruik maken van een 'passief RFID circuit'. Het passieve systeem weinig energieverbruik met zich meebrengen, waardoor het RFID circuit ook bij een zwaar beschadigd apparaat nog steeds een diagnose moeten kunnen geven. Doordat het RFID circuit los van de iPhone staat is het niet noodzakelijk dat de iPhone nog functioneert.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000