Review: Samsung Galaxy Tab S6

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 januari 2020 - 12:00

Wie een tablet met topspecificaties zoekt, denkt al snel aan iPads. Android-alternatieven zijn er bijna niet; de meeste Android-tablets worden in een goedkoper segment uitgebracht. Samsung gaat met de Galaxy Tab S6 toch de uitdaging aan.

Onder de motorkap schuilt een razendsnelle octacore-processor, plus 6/8 GB werkgeheugen en 128/256 GB opslaggeheugen. Serieuze hardware die in lijn is met de concurrentie van Apple. Achter het scherm zit een prima vingerafdrukscanner, maar geavanceerde gezichtsherkenning zoals op de iPad Pro ontbreekt.

Dunner en lichter

De Tab S6 is dunner en lichter dan even grote iPads en dat is knap, want er zit een grote accu in die het een hele dag volhoudt. Opladen gaat via de usb-c-aansluiting. De vier speakers produceren goed geluid, maar een 3,5 mm-audiopoort ontbreekt. Het kraakheldere 10,5 inch (26,7 cm) oled-scherm ziet er prachtig uit en leent zich goed voor gaming en video’s. Met de meegeleverde S-Pen kunt u (aan)tekeningen maken op het scherm. Samsung adverteert met gebarenbediening via deze stylus, maar dat werkt in de praktijk matig.

Software kan beter

Op moment van schrijven draait de Samsung Galaxy Tab S6 nog op Android 9, compleet met niet-nuttige Bixby-assistent. Die is overal aanwezig. Houdt u bijvoorbeeld de aan- en uitknop van de tablet ingedrukt, dan start u Bixby. Het apparaat uitzetten, gaat via een knop in de software. Niet logisch. Al met al voelt de software minder verfijnd aan dan iPadOS. iPads krijgen ook sneller en langer updates. Neemt niet weg dat dit de beste Android-tablet van het moment is.

Conclusie

Luxe Android-tablet is geduchte iPad-concurrent.

Pluspunten
Dun en licht, mooi scherm, inclusief stylus.
Minpunten
Duur, onnodige spraakassistente te aanwezig.

Adviesprijs: vanaf € 699,–

Voor meer informatie: https://www.samsung.com/nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000