Review: Samsung Galaxy Tab 10.5 (2018)

Review: Samsung Galaxy Tab 10.5 (2018)

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 november 2018 - 15:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 18:06

Zie de Galaxy Tab A 10.5 als opvolger van de Galaxy Tab A 10.1 uit 2016; in de middenklasse van Samsung was al een poosje behoefte aan een moderner model.

De Tab A 10.5 draait op Android 8.0 en opladen verloopt deze keer via usb-c. Snelladen wordt daarbij ondersteund, wat er samen met de uitstekende accuduur voor zorgt dat de batterij niet vaak leeg is. Een lege tablet zit in ongeveer drie uur weer helemaal vol. De selfiecamera is deze keer voorzien van gezichtsherkenning, maar die herkent ons niet altijd even goed of snel. Dan maar een pincode…

Kan tegen stootje

Samsung zet het apparaat in de markt als tablet voor het hele gezin. Dat verklaart ook de plastic behuizing. Niet zo chic, maar wel lekker stevig en ook geschikt voor grijpgrage kinderhandjes. Voor hen kunt u de kids-stand instellen, een veilige omgeving met leuke en leerzame apps buiten het standaard homescherm om. Deze is te vergrendelen met een pincode en onder de opties voor ouderlijk toezicht stelt u een dagelijkse tijdlimiet in.

Ladend lijstje

Voor de verdere dagelijkse taken is de tablet ook snel genoeg. Wanneer we twee apps naast elkaar draaien in de splitscreen-modus, is er van vertraging nauwelijks sprake. Kort nog even over een optionele accessoire, de Pogo Dock. Zet de Tab 10.5 daarin om hem als digitaal fotolijstje (inclusief klok en weerbericht) te gebruiken terwijl-ie wordt opgeladen. Erg leuk, maar wel een duur extraatje waar de tablet bovendien niet in past als u er een beschermhoes om heeft.

Conclusie

Tablet met uithoudingsvermogen voor jong en ouder.

Pluspunten
Stevige bouw, vlot, accuduur.
Minpunten
Trage en onnauwkeurige gezichtsherkenning.

Adviesprijs: vanaf € 329,– / € 59,99 (Pogo Charging Dock)

Voor meer informatie: https://www.samsung.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000