© CIDimport

Review: Huawei MediaPad M5

Smartphone & tablet

Geplaatst: 3 augustus 2018 - 12:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:32

Redactie

Android-tablets hebben hun taak als laptopvervanger nooit waar kunnen maken, maar door de jaren hebben ze wel hun niche als draagbare mediaspeler ontdekt. Huawei doet er dan ook slim aan door met zijn nieuwe MediaPad M5 volledig op dat aspect in te zetten.

Dat begint natuurlijk bij het scherm, dat met zijn resolutie van 2560 x 1600 kraakhelder is. Het ips-display biedt prachtige kleuren, uitstekende zwartwaarden en idem kijkhoeken. Wat verder opvalt, is dat ons 10,8inch-model (27,4 cm) weliswaar erg dun en licht is, maar door de metalen behuizing niet goedkoop aanvoelt. Voor vijf tientjes minder koopt u een nog handzamer exemplaar van 8,4 inch (21,3 cm) groot.

Snelheidsduiveltje

De interne specificaties lijken verder erg op die van Huawei-smartphones van vorig jaar, met 4 GB ram en de Kirin 960-processor als kloppend hart. Hoewel daarvan inmiddels een opvolger bestaat, is deze cpu snel genoeg voor alles wat u van een hedendaagse tablet verwacht. Grafisch intensieve spelletjes draaien als een zonnetje en ook het switchen tussen apps levert weinig storende vertraging op. Een ander belangrijk aspect van de mediabeleving is uiteraard audio. Daarvoor zitten er speakers van Harman Kardon in de tablet verwerkt, die alleszins indrukwekkend klinken. Voor het beste geluid sluit u echter een koptelefoon aan. Een 3,5mm-aansluiting ontbreekt, maar een usb-c-verloopstukje wordt meegeleverd. Draadloos luisteren via bluetooth is uiteraard ook een optie.

Pro of niet?

Overigens bestaat er ook een duurdere Pro-versie van deze tablet. Intern verschillen de varianten niet van elkaar, maar de Pro-tablet wordt als enige geleverd met een stylus. Deze M Pen gebruikt u onder meer voor het maken van aantekeningen of illustraties. Ook zitten er knoppen op om snelkoppelingen naar apps aan toe te wijzen. Leuk en aardig, maar voor gemiddeld gebruik de meerprijs niet zozeer waard. Is er verder dan niets te klagen? Nee, eigenlijk niet. Want ook de accuduur is prima in orde. Zoekt u nog een betaalbare, goeie Android-tablet? Bij deze hebt u hem gevonden!

Conclusie

Klasse Android-tablet met een puike prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunten
Prijs, scherm, ontwerp, snelle specificaties.
Minpunten
Android-skin soms opdringerig.

Adviesprijs: vanaf € 349,–

Voor meer informatie: https://consumer.huawei.com/nl/tablets/mediapad-m5/

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000