'Microsoft laat Metro vallen in Windows Phone 9'

© PXimport

'Microsoft laat Metro vallen in Windows Phone 9'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 december 2013 - 06:57

Aangepast: 24 november 2022 - 10:31

Redactie

Windows Phone en Windows RT gaan mogelijk samen een nieuwe interface voeren. Dat claimt althans een Russische blogger op basis van verschillende anonieme bronnen binnen Microsoft.

De omstreden Metro-interface van Windows Phone en Windows 8 heeft wellicht zijn langste tijd gehad. De invloedrijke Russische blogger Eldar Murtazin zegt dat het nieuwe Windows Phone 9 zonder de kleurrijke tegels zal uitkomen. De blogger, die in het verleden vaker gelijk heeft gehad, baseert zich op bronnen binnen Microsoft. Binnen het bedrijf zouden steeds meer stemmen opgaan om Metro te laten vallen, ook binnen Windows 9.

Één mobiel besturingssysteem

Microsoft zou naast een nieuwe interface voor Windows Phone 9 ook zijn zinnen hebben gezet op integratie van Windows RT in het mobiele besturingssysteem, waardoor tablets en smartphones op hetzelfde OS gaan draaien. De geruchten over het samengaan van het weinig succesvolle Windows RT met het steeds populairder wordende Windows Phone doen al langer de ronde. Metro zou voor de nieuwe versie van het besturingssysteem nog wel als optie worden aangeboden.

Tot slot geeft Murtazin aan dat Microsoft de licentiekosten voor fabrikanten die Windows Phone/RT op hun apparaten willen installeren laat vallen. Die voorspelling ligt in lijn met de bevindingen die The Verge eerder deze week publiceerde. Wat dat betreft lijkt Microsoft concurrent Google/Android op twee vlakken te volgen: één besturingssysteem voor mobiele apparaten zonder licentiekosten.

Nokia

Tot nog toe is alleen het door Microsoft aangekochte Nokia een grote speler die Windows Phone levert, waardoor het marktaandeel van WP rond 4 procent blijft hangen. Op gebied van tablets noteert de leverancier een nagenoeg gelijk marktaandeel. Eind 2014 wordt de opvolger van Windows Phone 8/RT verwacht.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000