Zo check je de locatie van foto's op je iPhone

Als je een foto op de iPhone maakt, worden automatisch locatiegegevens toegevoegd. Zo kan je dus razendsnel zien waar de foto's precies zijn genomen. je moet alleen wel even weten waar je deze locatiegegevens op je telefoon kunt vinden.

De iPhone voegt informatie toe aan een foto op het moment dat je hem maakt. In deze EXIF-gegevens staat bijvoorbeeld de exacte locatie waar de foto is genomen. Als je je foto's importeert op een Mac of pc, kun je uitgebreid naar deze informatie kijken. Lees ook: Weiger apps toegang tot je privégegevens.

Op de iPhone gebruik je de locatiegegevens om de foto's te groeperen. In de Foto's-app kun je de afbeeldingen gesorteerd laten weergeven op locatie of tijdstip. Bekijk je ze per locatie, dan krijg je een overzicht via de Apple-kaarten.

Zo bekijk je de locatie van foto's:

- Open de Foto's-app

- Tik op Foto's in de onderste balk

- Tik op een locatie boven een serie foto's

© PXimport

Locatiegegevens worden automatisch opgeslagen.

Als je deze locatiegegevens een inbreuk op je privacy vindt, kun je ze gewoon uitschakelen. Ga naar Instellingen / Privacy / Locatievoorzieningen / Camera. Als je Nooit aanvinkt, worden de locatiegegevens niet maar aan je foto's toegevoegd. Let erop dat de eerder opgeslagen foto's ongewijzigd blijven. Gebruik je een andere app om foto's te maken, verander dan ook daar de instellingen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten