Kerstkaart vergeten? Stuur hem elektronisch!

© PXimport

Kerstkaart vergeten? Stuur hem elektronisch!

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 december 2017 - 18:44

Aangepast: 14 december 2022 - 14:10

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Kerstkaarten, wie stuurt die nou nog? Tja, best veel mensen zo blijkt, en het kan dus zomaar zijn dat je dit jaar een kerskaart op de mat hebt gekregen – de dag voor kerst! – en je nu een beetje lullig voelt, want jij bent die kerstkaart vergeten. Geen probleem, anno 2017 zijn er prima alternatieven om dat digitaal te doen, en dat kan dus gewoon tijdens de kerstdagen.

We kunnen in dit artikel natuurlijk lekker makkelijk doen en open deuren intrappen als Hallmark, maar het leek ons leuk om juist de wat minder bekendere e-card websites op te zoeken met leuke kerstkaarten. We hebben er drie voor je gevonden.

JibJab

Mocht de naam JibJab je enigszins bekend voorkomen, dat kán: het bedrijf is bekend geworden met z’n ElfYourself-concept waarbij je je zelf online kunt vereeuwigen als dansende elf. Daarnaast maakt de website ook regelmatig persiflages, maar zijn er dus ook kerstkaarten die je kunt versturen. Die werken grotendeels op dezelfde manier als ElfYourself: je neemt / uploadt een foto van jezelf (en maximaal vier anderne), kiest een kerstkaart die je bevalt en vervolgens speel jij de hoofdrol in je eigen kerstkaart die je kunt versturen aan vrienden en familie. Nadeel: de dienst is (terecht) niet gratis. Je moet een abonnement nemen van ongeveer 1,20 per maand om je kaart te kunnen versturen. Dit kun je na het sturen uiteraard wel direct weer opzeggen.

© PXimport

BeingSo

Als je echt even indruk wilt maken, dan zijn de kaarten van BeingSo de perfecte manier om dat te doen. Kaarten die op volledig scherm worden getoond, met prachtig getekende animaties en – ok we geven toe, wat cheesy invliegende teksten – zorgen ervoor dat men jouw kaarten dit jaar in ieder geval niet meer zal vergeten. En de meeste kaarten zijn helemaal gratis, wat wij natuurlijk een prachtige kerstgedachte vinden!

© PXimport

Victorian Trading Co.

Wil je het allemaal wat minder uitbundig en liever wat klassieker, dan is deze site absoluut een aanrader. Prachtige stijlvolle vintage kerstkaarten die je gratis of tegen betaling (Afhankelijk van de kaart die je kiest) kunt versturen. Het is wel echt een stijl waarvan je moet houden en je hoeft verder geen enkele extra opties te verwachten, maar dat geeft niet, want het gaat natuurlijk om het idee!

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000